Ciklust értékelnek 4. (képgalériával)2019. július 22. (hétfő) 19:00 - Önkormányzatnews/8356_0_300.jpgFolytatjuk sorozatunkat, amelyben városunk képviselő-testületének tagjai értékelik az ősszel lezáruló ciklust. Ma Vitális István, az ötös számú választókerület független képviselője idézi fel a területen végbement fejlesztéseket.

A 2014-es önkormányzati választáson még a Fidesz-KDNP jelöltjeként indult Vitális István, aki az ötös számú körzetben el is nyerte a szavazók bizalmát. 2015 júniusában jelentette be, hogy kilép a frakcióból, és függetlenként folytatja munkáját. A mögöttünk álló közel öt esztendőt vegyes érzelmekkel értékelte.

„Igyekeztem konstruktív lenni, számos esetben talán sikerült is olyan javaslatokat tennem, ami a város hasznára vált. Ugyanakkor vegyes érzelmekkel tekintek vissza az utóbbi öt évre, hiszen számos területen azt látom, hogy megrekedt a fejlődés, kátyúba került a város szekere. Gondolok itt akár a gazdasági folyamatokra, vagy hozzám közelálló dologként a sportra, a sportéletre, a kulturális életre. Nagyon sok minden nem abba az irányba megy, ahogy én szerettem volna” - mondta Vitális István, az 5. sz. választókerület területi képviselője.

Vitális István azt mondja, területi képviselőként eredményesnek ítéli a végéhez közeledő ciklust. Bár van még sok tennivaló, így a közeljövőben új aszfaltburkolatot kap a Szeder utca teljes hosszában, a Liget utca egy szakasza, a csatornaprojekttől függően pedig a Krúdy Gyula utca és a Bornemissza út kereszteződése is. Ezek mellett azonban több megvalósult fejlesztésről is beszélhetünk.

„Úgy érzem, hogy egyre jobb a kapcsolatom a lakossággal, nagyon sokan megkeresnek akár élőben, akár telefonon, akár interneten. Annyira sok az igény, hogy nem is tudom mindet megvalósítani. Mindezek mellett olyan problémákat sikerült megoldani, amik már évek óta várattak magukra. Gondolok itt aszfaltozásokra, játszóterek felújítására, vagy a dühöngő felújítására, árkokra. Rendezvényekre, és számos olyan dologra, ami már régóta égető probléma volt” - tette hozzá Vitális István.

A politikus hozzátette: az autók számának növekedésével parkolóra is egyre nagyobb az igény. A választókerületben sikerült is már újakat létesíteni, de a tervek között is szerepel még ilyen beruházás. Vitális István elmondta, hogy a közösségi rendezvények is fontosak számára. A Don-kanyari megemlékezés immár városi rangra emelkedett, idén huszadik jubileumához érkezik a Bolyoki Vigadalom, és évről évre ez a terület ad otthont az Ózdi Triatlon Versenynek is.


356_0_t 356_1_t 356_2_t 356_3_t
356_4_t 356_5_t
Vissza