Hálás köszönet (képgalériával)2019. július 19. (péntek) 19:00 - Híreknews/8353_0_300.jpgHelyi vállalkozók köszönték meg a tűzoltóknak azt a helytállást, amit a Dózsa György úti idősek otthonában kiütött tűznél tanúsítottak. Köszönetképpen egy futópadot ajándékoztak az ózdi lánglovagoknak. A professzionális eszközt a Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság teljes állománya használatba veheti, ami nagy segítség állóképességük fejlesztésére.

Június 18-án a Dózsa György úti idősek otthona egyik szobája kapott lángra. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai is a helyszínen voltak, a tűz eloltása mellett az emberek kimenekítésében is segédkeztek. Ezt a helytállást köszönték meg ma helyi vállalkozók, valamint a Rombauer Alapítvány. A köszönet mellett pedig egy futópadot is átvehetett az Ózd és Térsége Katasztrófavédelmi Alapítvány.

„Városunkban sajnos a közelmúltban volt egy tragikus kimenetelű tűzeset, ahol lánglovagjaink tudták bizonyítani rátermettségüket, elhivatottságukat, professzionális felkészültségüket, és a fellépésükkel egy nagyobb katasztrófát tudtak megelőzni. A jó kondiban tartásukhoz ez hiányzott még a konditermükből, jött egy igény, és ózdi vállalkozó barátaimmal ezt az igényt most meg tudtuk valósítani, és át tudtuk adni nekik ezt a professzionális futópadot” - mondta Eke István, helyi vállalkozó.

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság már régóta rendelkezik konditeremmel, mivel a fizikai állóképesség elengedhetetlen a munkájukban. A teremben most már a futópad is megtalálható lesz, eddig csak ez hiányzott az eszköztárból.
 
„Az állomány életének gyakorlatilag kötelező pontja a fizikai állóképességük fejlesztése, kötelező sportfoglalkozások, illetve éves fizikai felmérésük van, aminek keretén belül egy egészen nagy megterhelésnek kell megfelelniük. Pontosan ezért, illetve a saját igényeikből adódó sportolás miatt tulajdonképpen az egész állomány fogja ezt a gépet használni” - nyilatkozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya jelenleg 66 főből áll. Közülük műszakonként minimum 13-an állnak készenlétben. Fizikai felkészültségük kiemelkedő, és igyekeznek szükség esetén a lehető leggyorsabban beavatkozni.


353_0_t 353_1_t 353_2_t 353_3_t
353_4_t 353_5_t 353_6_t 353_7_t
353_8_t 353_9_t
Vissza