Ciklust értékelnek 3. (képgalériával)2019. július 19. (péntek) 19:00 - Önkormányzatnews/8352_0_300.jpgFolytatjuk sorozatunkat, amelyben városunk képviselő-testületének tagjai értékelik az ősszel lezáruló ciklust. Ma Janiczak Dávid, a kettes számú választókerület jobbikos képviselője idézi fel a területen végbement fejlesztéseket.

Janiczak Dávidot 2014 őszén nem csak polgármesternek választották meg az ózdiak. A Jobbik jelöltje lett a képviselő a kettes számú választókerületben, azaz a Városközpont egyik felében és Ráctag térségében. A ciklust útfejlesztésekkel kezdték, így bizonyos területek megközelíthetősége sokat javult.

„Első volt az, hogy a Puskás Tivadar útról egy új útszakaszt nyitottunk a Ráctag útra, hogy a hegytető megközelíthető legyen két helyről is. Máskor pedig a Ráctag utat szélesítettük ki, hogy két autó kényelmesen elférjen egymás mellett. Többször baleset történt már ezen a területen. Most pedig, a ciklus vége felé továbbfejlesztettük az úthálózatot, hiszen a Ráctag útról a Batthyány útra is nyitottunk egy új utat aszfaltosan. A csatornázás is elkezdődött ebben a térségben” - emelte ki Janiczak Dávid, a 2. sz. választókerület területi képviselője.

A csatornázás befejeztével új aszfaltburkolatot kaphat a Mosonyi Mihály utca, illetve a Derkovits Gyula utca – ezeken már régi igény volt a rekonstrukció. Ráctag-tetőn korábban nem volt játszótér, így sokéves hiányosságot pótoltak azzal, hogy egy új, fa elemekkel és szalonnasütővel is felszerelt parkot hoztak létre. A kétszáz lépcső mellett lebontották a balesetveszélyes támfalat, és építettek egy újat, megfelelő rézsűvel. A korlátot újrafestették, és hamarosan új kandelábereket is elhelyeznek a területen. A Vásárcsarnoknál és a Nemzetőr úti parkolónál kísérleti jelleggel ledes lámpatesteket üzemeltek be. Mivel a tapasztalatok kedvezőek, a jövőben a város más területein is alkalmaznának ilyen megoldást. Fejlesztések nemcsak Ráctagban, hanem a városközpontban is voltak.

„Megvalósult az első kültéri fitneszpark is a városközpontban, új piac épült, és nemsokára a hidat is kiszélesítik. A kerékpárút-hálózat fejlesztése is elkezdődött, és több parkolóépítéssel is segítettük az ott élők közlekedését” - tette hozzá Janiczak Dávid.

Janiczak Dávid úgy fogalmazott: a ciklus során folyamatosan tartotta a kapcsolatot a választókerületben élőkkel. Igyekezett eleget tenni a lakossági igényeknek, a kéréseket próbálta munkatársaival minél gyorsabban kielégíteni.


352_0_t 352_1_t 352_2_t 352_3_t
352_4_t 352_5_t
Vissza