Ütemterv szerint (képgalériával)2019. július 18. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8349_0_300.jpgÜtemterv szerint halad a csatornaprojekt. A kivitelező cégek dolgozói párhuzamosan a város több területén folytatnak munkavégzést. Hódoscsépányon jelenleg a házi bekötéseket készítik el, és jövő héten már megkezdődhet a lámpás forgalomirányítás. Szentsimonban pedig hamarosan a főúton is befejezik a gerincvezeték-fektetést.

Munkagépek zajától hangos a 25-ös számú főút Csépányi úti szakasza. A csatornaberuházás kapcsán a kivitelezők most készítik el a házi bekötéseket mintegy hatszáz méter hosszan. Először mindenképp ezzel a folyamattal kell elkészülniük, hogy a másik oldalon elkezdhessék az aszfaltmarást, és a gerincvezeték lefektetését. A tervek szerint a jövő hét közepén jutnak el idáig, ekkor indul majd el a lámpás forgalomirányítás is.

„Sajnos itt nincs helyünk a szegély, a padka vagy a járda alatt vinni a gerincvezetéket, mert az már foglalt. Ott megy az ivóvíz vezeték. Ezen a helyen, ha Ózdról Arló felé megyünk, a jobb oldali sáv közepén fog menni a csatorna” - mondta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A cég más területeken is az ütemtervnek megfelelően halad, Urajon és a Ráctag térségében is dolgoznak. Emellett a jövő hétre tervezik a táblai terület részleges műszaki átadását, és a Nagyvölgyi úti munka megkezdését is. A másik kivitelező vállalat szintén több területen folytat munkavégzést.

„Szentsimon városrészben terv szerint haladunk. Épp a Szentsimoni úton dolgozunk, ahol lámpás forgalomirányítással tudjuk megoldani a csatornázási munkálatokat. Körülbelül olyan 350-400 méter hálózat hiányzik még Szentsimonban. Múlt héten megtörtént a patakok alatti irányított átfúrás a nyomóvezetéknek. Ha minden jól megy augusztus végére végzünk Szentsimonban” - nyilatkozta Sipos Gábor, az Euroaszfalt Kft. építésvezetője.

A vállalat a Cipó utcában is tevékenykedik, illetve Susán, a Pázmány úton és Sajóvárkonyon a Tétény és a Tinódi utcában is találkozhatunk a munkásokkal.


349_0_t 349_1_t 349_2_t 349_3_t
349_4_t 349_5_t 349_6_t 349_7_t
349_8_t 349_9_t
Vissza