Átadott körforgalom (képgalériával)2019. július 17. (szerda) 19:00 - Városnews/8344_0_300.jpgÜnnepélyesen, szalagátvágással is átadták városunk nyolcadik körforgalmát délelőtt. A Piac és Sárli utak kereszteződésében márciusban kezdődött a munka, mára pedig teljes egészében elkészült a csomópont, amelyet már több hete használhatnak a közlekedők. A korábban az önkormányzat által elnyert négyszáznegyven millió forintos beruházásnak köszönhetően Ózd kerékpárút hálózata is kiépül.

A múlt heti műszaki átadást követően ma délelőtt Janiczak Dávid, városunk polgármestere, Farkas Péter Barnabás alpolgármester, a kerékpárúttal kapcsolatos hálózat kiépítésének projektmenedzsere, Kristonné Sipos Ágnes és Bernáth József műszaki ellenőr közösen vágták át a nemzeti színű szalagot városunk nyolcadik körforgalmának ünnepélyes átadásán. A helyszínen megjelentek még az Ózdi Városüzemeltető Intézmény vezetői és a kivitelező, Lasped Kft. képviselői is.

„A mai nappal hivatalosan is átadtuk városunk legújabb körforgalmát. Idő kellett még a műszaki átadásig, amely múlt héten történt meg, hiszen rendezni kellett a korlátokat, a gyalogos terelő korlátokat és rendezni kellett a felfestéseket is. Most már a körforgalom teljes egészében minden műszaki szempontnak megfelelő, használható, úgyhogy a hivatalos átadás a szalagátvágás is megtörtént. Balesetmentes közlekedést kívánok minden használónak” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A tervezők figyelembe vették azt is, hogy az itt közlekedőket ne zavarják majd a nagyobb növények, így a járdaszigeteknél csupán térkő és aszfaltborítás van. Mindössze a csomópont közepére és a torkolatokhoz ültettek virágokat, amely így nem befolyásolja a szabad kilátást. A teljes beruházás több elemből épül fel. A még 2016-ban benyújtott pályázaton 440 millió forintot nyert az önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által alkotott konzorcium.

„Ennek egy nagyon fontos eleme a most átadott körforgalomnak a megépítése, amit a város lakossága már nagyon várt. Viszont itt még építünk több mint két kilométernyi kerékpárutat, amelynek már a munkálatai folyamatban vannak, szélesíteni fogjuk a Hódos patak hídját, amely a piac környékén a közlekedést fogja megkönnyíteni, illetve több mint huszonnyolc kilométer hosszúságban kerékpáros nyomot, illetve nyitott kerékpársávokat fogunk kialakítani” - mondta Kristonné Sipos Ágnes, projektmenedzser.

A körforgalom létrehozása bruttó ötvenhat millió forintba került. A teljes összeg építési költsége háromszázhatvan millió forint, a fennmaradó pénzt pedig forgalomtechnikai kialakításra fordítják.


344_0_t 344_1_t 344_2_t 344_3_t
344_4_t 344_5_t 344_6_t 344_7_t
344_8_t 344_9_t 344_10_t
Vissza