Játék és tanulás (képgalériával)2019. július 17. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/8343_0_300.jpgÚj közösségi teret adtak át a Csillagfürt EGYMI udvarán. A terület kialakítása a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetségének egyik nyertes pályázatának köszönhetően jöhetett létre, amelyet az egyik helyi áruház hirdetett meg, illetve több magánszemély is segédkezett. Az intézmény tanulóinak szánt részen, szeptemberig újabb fejlesztések is várhatóak.

Yoga-labdák, gumimatracok és különféle játékok az újonnan átadott közösségi téren a Csillagfürt EGYMI udvarán. Az egyik helyi áruház, „Ön választ mi segítünk” nevű kezdeményezésén nyertes Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetségének, illetve több magánszemélynek köszönhetően jöhetett létre a szabadidős terület. A támogatások összegéből vásárolt ütéscsillapító gumilapok lerakását ingyen, önkéntesen egy vállalkozó végezte el.

„Az intézményünk tanulói fogják ezt a szabadidős teret használni. Ez nem kifejezetten játszótér, de még bővülni fog játszótéri elemekkel is a terület. Azt szeretnénk, hogy a külső környezetet saját testükön keresztül tudják megtapasztalni, és itt tudjanak konkrét élményeket átélni a gyerekek. Kell a számukra egy óvó-védő környezet, ahol biztonságban érezve, el tudják magukat engedni” - mondta Zahoránszky Mária, a Csillagfürt EGYMI gyógypedagógusa.

A Halmozottan Sérültek B.-A.-Z. Megyei Szülőszövetsége a jelenlegi játékok mellé még a tanév kezdése előtt új fejlesztő eszközöket is be akar szeretni.

„Most ez még az első fázis, mivel volt februárban egy jótékonysági bálunk, és annak a bevételéből szeretnénk majd ezt fejlesztőeszközökkel felszerelni szeptemberre, hogy a gyerekeket ezzel a meglepetéssel várjuk” - nyilatkozta Szűrös Danyi Edina, a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetségének pályázati koordinátora.

A Csillagfürt EGYMI-ben nemrég alakítottak ki egy snoezelen szobát, amin belül most a Magyar Rett Szindróma Alapítványnak köszönhetően egy mesesarkot tudtak kialakítani. Így most a terápiás helyiségbe szekrények, bábok és könyvek kerültek, amelyeket szintén szeptemberben vehetnek használatba a gyerekek.


343_0_t 343_1_t 343_2_t 343_3_t
343_4_t 343_5_t 343_6_t 343_7_t
343_8_t 343_9_t
Vissza