Ciklust értékelnek 2. (képgalériával)2019. július 17. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/8341_0_300.jpgFolytatjuk sorozatunkat, amelyben városunk képviselő-testületének tagjai értékelik az ősszel lezáruló ciklust. Ma Csutor László, a hetes számú választókerület Fidesz-KDNP-s képviselője idézi fel a területen végbement fejlesztéseket.

A Velence telepet és Táblát magába foglaló hetes számú választókerületben öt évvel ezelőtt újra Csutor Lászlót, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották meg területi képviselőnek. A ciklus értékelésekor úgy fogalmazott, a peremkerület lakossága is megérdemelné, hogy úgy kezeljék a területet, mint a belvárost. Szerinte ugyanis a városvezetés számára a városközpont mindig is kiemelten fontos volt. Azt mondja, a fűnyírás például rendszerint csak későn történik meg Táblában, de ennek ellenére is sikerült fontos feladatokat megvalósítani.

„Az árkok tisztítását, az utak aszfaltozását hálistennek el tudtuk érni ebben az évben, nem kis munkával. Úgy gondolom, hogy a Fidesz-KDNP-nek nagy szerepe volt abban, hogy a táblai részen, a Sziklás tetőn lesz kátyúzás, illetve aszfaltozás. Saját keretemből lesz leaszfaltozva egy következő útszakasz a jövő héten. Többet szerettem volna elérni” - mondta Csutor László, a 7. sz. választókerület területi képviselője.

Emellett a rendezvényeknek is kiemelt szerepe van a településrész életében. Évről évre megtartják a mindenki karácsonyát. Csutor László szerint kevés pénzből is sikerül érdekes programot összeállítani, és a gyerekeknek is tudnak kedveskedni egy kis ajándékkal. Szintén nagy hagyományai vannak a táblai borversenynek és a főzőversenynek.

„Tizenharmadik alkalommal rendeztük meg a főzőversenyt. Megint nagyon jól sikerült, bár egy picit beleszólt a hőség, ami miatt néhány család lemondta a részvételt. Ettől függetlenül nagyon jó volt, a Felvidékről is érkezett egy újabb csapat. Ők is olyat főztek, ami a szakácsok szerint megállná a helyét egy nagyon komoly étteremben is” - emelte ki Csutor László.

Csutor László elmondta, a temető hamarosan egy lélekharanggal bővül. Ezt már be is szerezték, a fémmunkák még hátravannak, de őszre a helyére kerülhet. Az Új Köztemetőben pedig járda építésével gondoskodnának a biztonságról. A képviselő szerint Táblában összetartó, jó közösség él, amelynek tagjai kiveszik a részüket a rendezvények megvalósításából is. Éppen ezért megérdemlik, hogy folyamatosan szépüljön a városrész.


341_0_t 341_1_t 341_2_t 341_3_t
341_4_t 341_5_t
Vissza