Közös munka (képgalériával)2019. július 16. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/8338_0_300.jpgA rendőrségen egyeztettek a járás polgárőr vezetői, valamint az ózdi kapitányság munkatársai. A szervezetek között hosszú múltra visszatekintő, eredményes együttműködés van, amely a közbiztonság számos területére kiterjed. A tapasztalatok szerint a lakosság is igényli ezt a fajta jelenlétet.

A járás polgárőr vezetői számára tartott ma egyeztető fórumot az Ózdi Rendőrkapitányság. A nagyteremben rendezett tanácskozáson szó volt többek között az elmúlt időszak tapasztalatairól, a polgárőrségen belül zajló országos folyamatokról és a feladatokról is. Az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese szerint nagyon hasznos a rendőrséggel folytatott közös munka.

„Nagyon eredményes ez az együttműködés, és nagyon hasznos, hogy egyeztetik a feladatokat. Közös szolgálatokat látnak el, és érződik az, hogy a lakosság is már igényli ezeket a közös szolgálatokat. Igényli azt, hogy érezzék, biztonságban vannak. Vannak, akik figyelnek rájuk” - mondta Csóra György, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese.

Csóra György hozzátette, a legfontosabb feladataik közt említhető a közterületek biztonságának fenntartása, a rend megteremtése. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek az idősek és az ifjúság védelmére. Az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője elmondta, ez a mai nem csupán egyszeri alkalom. Rendszeresen tartanak megbeszéléseket, így hatékonyabban tudják megszervezni a feladatok ellátását.

„Az illetékességi területünkön működő polgárőr egyesületekkel nagyon jó és szoros kapcsolatot ápolunk. Minden héten egy alkalommal, kerekasztal mellett a polgárőr vezetők, illetve a közrendvédelmi osztályvezető, és annak helyettesei egyeztetéseket szoktak folytatni, illetve szolgálatot szoktak tervezni a nagyobb terület, a nagyobb létszám és a nagyobb láthatóság érdekében” - emelte ki Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A rendőrök és a polgárőrök gyakran járőröznek közösen, de ha utóbbiak önálló feladatellátás közben észlelnek szabálysértést vagy bűncselekményt, akkor is gyorsan értesíteni tudják a rendőrséget. Így nagyobb hatékonysággal kiszűrhető a renitens magatartás. A mai egyeztetésen a tapasztalatok mellett a jövőbeni célokról is szó esett.


338_0_t 338_1_t 338_2_t 338_3_t
338_4_t 338_5_t
Vissza