Újra a nyeregben (képgalériával)2019. július 16. (kedd) 19:00 - Sportnews/8333_0_300.jpgMozgalmas hétvégén vannak túl az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagjai. Szombaton rendezték meg a Borsod MTB Bajnoka versenysorozat negyedik futamát Görömbölyön, és a mieink közül többen is dobogóra álltak. Vasárnap pedig a Két keréken az Ó-Bükkben elnevezésű túrára várták az érdeklődőket.

Bringásokkal telt meg vasárnap délelőtt a Bíben-völgy bejárata. A biciklisek a Két keréken az Ó-Bükkben elnevezésű hegyikerékpáros túrasorozat nyári állomására voltak hivatalosak. Az Ózdi Kerékpáros Egyesület ezeken az alkalmakon szeretné megmutatni a máshonnan idelátogatóknak a környék sajátosságait. Ez alkalommal ötven kilométert tettek meg a környező vidékeken.

„A Hangonyi-tó irányába vesszük először az utunkat, vagyis nyolc kilométer aszfalttal kezdünk, majd ott vetjük be magunkat az Ó-Bükk hegyei közé. Ezután a Vermes-völgy felől közelítjük meg a Palina-völgyet, és onnan a Partizán úton jutunk majd vissza Borsodszentgyörgyre. Visszafelé ismét Hangony felé jövünk majd, és itt a Bíben-völgyben lesz a végső cél. Itt bográcsban készült lecsóval várjuk majd a megfáradt bringásokat” - mondta Frölich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke.

A túrasorozat minden alkalommal nagy népszerűségnek örvend. A kapcsolatoknak köszönhetően volt olyan résztvevő, aki Budapestről érkezett.

„Körülbelül egy éve járok ide bringázni. Több helyi srácot ismerek már más kategóriákból, például enduróból, és most egy kicsit könnyebbet is túrázgatunk velük” - nyilatkozta Halász Viktor.

Az Ózdi Kerékpáros Egyesület nem csak szabadidős túrát szervezett, ugyanis szombaton Görömböly adott otthont a Borsod MTB Bajnoka sorozat negyedik futamának, ahol új pálya várta a résztvevőket. Az időjárás ezúttal a délelőtti futamok versenyzőinek megkegyelmezett, ám a felnőtt és master mezőny a verseny végére megkapta az égi áldást. Az ózdi egyesület ezúttal két bronzéremmel gazdagodott Szarka Regőnek és Kovács István "Pityikusznak" köszönhetően. Frölich Tamás a negyedik, Lórencz Péter a hatodik, Fodor Dávid pedig a tizenegyedik helyen zárta a versenyt. A masterek között Kovács Tibor a kilencedik lett. A Borsod MTB Bajnoka sorozat augusztus 11-én Kazincbarcikán zárul majd.


333_0_t 333_1_t 333_2_t 333_3_t
333_4_t 333_5_t 333_6_t 333_7_t
Vissza