Újra rágcsálók (képgalériával)2019. július 12. (péntek) 19:00 - Városnews/8328_0_300.jpgÚjra patkányokat láttak a városközpontban. A lakosság főként a legnépszerűbb közösségi oldalon fejezi ki nemtetszését a rágcsálókkal szemben. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény folyamatosan küzd az állatok ellen, és várja a kártevőkkel kapcsolatos lakossági bejelentéseket is.

Nemrég a legnépszerűbb közösségi oldalon jött elő újra a patkányok témája. Most a városközpontban a nagyparkoló és a közeli drogéria közvetlen közelében látták a rágcsálókat. Az arra járókat kérdeztük, mi ezzel kapcsolatban a tapasztalatuk.
 
„Szoktam látni. Szoktunk ide leülni délutánonként, és akkor látni, hogy itt szaladozik” - mondta Németh Zoltánné.

„Nem, nem láttam mostanában” - nyilatkozta Ubornyák József.

„Körülbelül egy hónapja, úgy látom, hogy kölykök vannak inkább, kisebbek, de már most le van táblázva, nem tudom, hogy milyen méreg van. Vigyázok ilyenkor a kutyámra, hogy nehogy megegye” - hangsúlyozta Vrabik Lajos.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény számos intézkedést tett már a patkányok ellen. A terület egykori nyilvános vécéjét teljesen lezárták, illetve régóta foglalkoznak rágcsálómentesítéssel a város ilyen problémával küszködő részein.

„A rágcsálófertőzöttségi irtással kapcsolatban egy külső vállalkozót bízott meg az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. Ez a vállalkozó éves szinten két alkalommal, tavasszal és ősszel irtja a patkányokat. Ettől függetlenül, ha lakossági bejelentés érkezik hozzánk, akkor mindenféleképpen ezt továbbítjuk a vállalkozó felé, kijön megvizsgálja a helyszínt, és olyan anyagokat helyez ki, ami a rágcsálók számára elhullást okoz” - emelte ki Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

A napokban érkezett egy lakossági bejelentés, azonban az ÓVI munkatársa szerint nagyon ritka az ilyen megkeresés. Így azt kérik, hogy ha valaki rágcsálókat lát vagy jelenlétüket tapasztalja a város területén, azt a +36-48/471-251 telefonszámon, illetve a titkarsag@ovi-ozd.hu e-mail címen jelezze.


328_0_t 328_1_t 328_2_t 328_3_t
Vissza