Jó a hűvös (képgalériával)2019. július 11. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/8326_0_300.jpgÉvente kétszer érdemes karbantartani, ellenőrizni a klímarendszereket. A nyári melegben sokan használják a hűtőberendezéseket, azonban fontos, hogy ezeket időről időre szakemberek vizsgálják át. A szerkezetekben felhalmozódott porban megtelepedő baktériumok és gombák számos betegséget okozhatnak.

A nyári meleg időben mindig jó érzés egy klimatizált helyiségbe belépni. A kellemes hőmérsékletért felelős gépeket azonban fontos rendszeresen karbantartani, amelyhez elengedhetetlenek a hozzáértő szakemberek.

„A karbantartás nemcsak annyiból áll, hogy odamegyünk kivesszük a szűrőt és befújjuk spray-el, ez nagyon kevés. Egy teljes beltéri átvizsgálás, és egy teljes kültéri egység átvizsgálás szükséges ehhez. Ha koszosak a járókerekek vagy kondenzvíz dugulás van, az ugyanúgy problémát okoz a használatban, és ezt egy sima befújással és szűrőtisztítással nem tudjuk elvégezni” - mondta Mezei Sándor, a Mezei Airconditional Kft. ügyvezetője.

A karbantartást a szakemberek szerint érdemes évente kétszer elvégezni. Ezt célszerű tavasszal és ősszel, még a beüzemelés előtt megtenni. A nem megfelelő működés mellett a szerkezetben felhalmozódott porban könnyen telepedhetnek meg baktériumok és gombák.

A karbantartás mellett érdemes elkerülni, hogy hosszabb ideig érjen minket a hideg levegő, mivel a megfázásos tünetek mellett, ízületi fájdalom és gyulladás is jelentkezhet.

A klíma használata alatt érdemes egyébként több tényezőre is odafigyelni. A külső hőmérsékletnél maximum 6-8 Celsius fokkal hidegebbre állítani, hogy a hőmérsékletkülönbség ne legyen a szervezet számára megterhelő. Ezen kívül a légáramot ne irányítsuk közvetlenül magunkra, az említett panaszok elkerülése érdekében.


326_0_t 326_1_t 326_2_t
Vissza