Kátyús utak (képgalériával)2019. július 10. (szerda) 19:00 - Városnews/8320_0_300.jpgFolyamatos a kátyúzás térségünkben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai legutóbb hidegaszfalttal dolgoztak a főúton, azonban a melegaszfaltos javítás is halad ütemterv szerint. A Csépányi úton viszont a közeljövőben nehezebben lehet majd közlekedni a szakaszon nemrég elkezdődött csatornázás miatt.

Júniusban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai hidegaszfalttal kátyúztak Ózd útjain. Erre azért volt szükség, mert több szakaszon is balesetveszélyt okoztak a mély vagy nagy kiterjedésű gödrök, amelyek a természeti erők pusztító munkája és a forgalom miatt egyre nagyobbak lettek. Kérdésünkre, hogy milyen ütemterv szerint halad a melegaszfaltos kátyúzás, a vállalat a következő választ adta:

„A tartós, melegaszfalttal történő lokális burkolathibák javítását ütemezetten, az utak hierarchikus rendje és az úthibák jellege szerint végzik szakembereink az időjárás és a rendelkezésre álló erőforrásaink függvényében. Hidegaszfaltot ideiglenes jelleggel azoknál a burkolathibáknál alkalmazunk, ahol az ütemezetten megvalósuló melegaszfaltos javításig a hibákat a biztonságos közlekedés érdekében minél előbb javítani szükséges” - áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. válaszában.

Városunkban több helyen hetek óta fel van vágva az aszfalt. A Volny József, de a Csépányi úton is találkozhatunk ilyennel. Utóbbi egy kanyarban található, amely ráadásul még balesetveszélyessé is teszi a helyzetet. Utánajártunk, és kiderült, hogy ezek jellemzően a kerékpárút-hálózat tervezett nyomvonalán fekszenek.

Ezeken a területeken az önkormányzat megbízásából, a BringázÓzd projekt kapcsán bevont cég tevékenykedik. A víznyelőket, csatornafedeleket egy szintbe hozzák az úttal, ezzel csökkentve a balesetveszélyt. Ehhez először betonalapot kell készíteni, ennek viszont közel egy hónap a teljes kötési ideje.

Csépányon egyébként már elkezdődött a csatornázás, jelenleg a házi bekötéseknek ássák ki a gödröket. Ez is nehezíti a közlekedést, és várhatóan nagyobb torlódás is kialakul majd, amikor a gerincvezetéket fektetik le. Ekkor valószínűleg lámpákkal irányítják majd a forgalmat, ami meghosszabbítja a menetidőt.


320_0_t 320_1_t 320_2_t 320_3_t
320_4_t 320_5_t 320_6_t 320_7_t
320_8_t 320_9_t 320_10_t 320_11_t
Vissza