Felhőtlen kikapcsolódás2019. július 10. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/8319_0_300.jpgElővigyázatosságra inti a rendőrség a nyaralni készülőket. A zsúfolt helyek kedvezhetnek a zsebtolvajoknak, de nemcsak pénzünkre és értékeinkre kell fokozottan figyelni, ha útnak indulunk. Fontos, hogy házunk, lakásunk biztonságáról is gondoskodjunk.

Ezekben a napokban jelentősebb lehűlés érte el térségünket, de a nyár az előző hetekben megmutatta igazi arcát. Sokan időzítik ekkorra szabadságukat. Vannak, akik csak belföldön utaznak, mások hosszabb, akár külföldi nyaralást terveznek. A rendőrség mindenkit óvatosságra int, kár ugyanis távollétükben is érheti az utazókat. Érdemes csak a legközelebbi ismerősöknek elmondani, hogy hosszabb időre őrizetlenül hagyjuk a házunkat.

„Ha jó viszonyban vagyunk szomszédunkkal, közelebb lakó rokonokkal, akkor neki adjunk kulcsot. Akármilyen tűzeset, vagy bármi elemi katasztrófa esetén tudják rögtön megkezdeni a segítségnyújtást, illetve a mentést. A mai világban már elérhető áron tudunk beszerezni biztonságtechnikai berendezéseket, értem ezalatt a kamerákat, riasztókat. Amennyiben tehetjük, és lehetőségünk van rá, ezzel szereljük fel lakásunkat a biztonság megóvása érdekében” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Nyáron az utakon is megnövekedett forgalomra kell számítani, különösen a kedvelt turisztikai célpontok közelében. Éppen ezért a közlekedés is fokozott figyelmet igényel. Ha pedig már megérkeztünk kiszemelt úti célunkhoz, ott is érdemes óvni értékeinket. A zsúfolt helyek, például fesztiválok vagy nagyobb strandok kedvezhetnek a zsebtolvajoknak.

Az ózdi strand biztonságosnak számít, az elmúlt években csupán elvétve érkezett bejelentés lopásról, ezeket rendszerint fel is derítették a rendőrök. Rendszeresen szolgálatot teljesítenek itt a polgárőrök, és sikerrel működik a Diákok a Biztonságért program is.

A strandokra vagy kempingekbe érdemes minél kevesebb értéket magunkkal vinni. Amire feltétlenül szükségünk van, azt pedig ne hagyjuk felügyelet nélkül. Ha mégis megtörténik a baj, és azt tapasztalja, hogy meglopták, minél előbb értesítse a biztonsági szolgálatot, valamint a rendőrséget.

Vissza