Könnyebb parkolás (képgalériával)2019. július 9. (kedd) 19:00 - Városnews/8318_0_300.jpgFolyamatosan bővül a parkolóhelyek száma a városban. Az utóbbi időkben megnövekedett forgalom enyhítésére most a Piac úton épül egy 42 férőhelyes parkoló, de Ózd más területén is folyamatos az új kocsibeállók kialakítása. Nemrég egy vállalkozó és a helyi önkormányzat sikeres együttműködése révén jöttek létre plusz megállásra alkalmas helyek.

Ózdon egyre nagyobb az igény a parkolóhelyekre, főként a központi részeken. Városunk önkormányzata nemrég kezdett el több megállásra alkalmas területeket létrehozni, amelyből körülbelül tizenegy már el is készült. Most éppen a Piac úton folynak a munkálatok. Egy 42 férőhelyes parkoló épül a piaci napokon megnövekedett forgalom enyhítésére.

„Ez a parkoló egy 42 férőhelyes parkoló itt a piac közvetlen közelében. A startmunka program keretében egy salakos parkoló van benne, de az önkormányzat biztosított plusz összeget arra, hogy ezt egy aszfaltos, illetve gyeprácsköves parkolóvá alakítsuk át. A gyeprácskövek saját gyártásúak, ezek a parkoló autók alatt lesznek, az út pedig aszfaltozott lesz” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A város más részein is több parkoló épült a közelmúltban. Nemrég adtak át egy több mint tíz férőhelyes területet a Bolyky Tamás utcán, a helyi kábelszolgáltató cég irodája előtt. Mivel a terület egy része önkormányzati tulajdonban van, a vállalkozó a területi képviselő segítségét kérte.

„Én megkerestem polgármester urat, a városi rehabilitációs keretből 400 ezer forintot jóváhagyott a testület, jómagam pedig 310 ezer forintot a képviselői keretemből biztosítottam a szegőzésre és az aszfaltozásra, a vállalkozó pedig tudomásom szerint mintegy kettő millió forintból elvégezte a térburkolást. Így most kulturált körülmény áll rendelkezésre mindenki részére, több ezer fős ügyfélkör forgalomról van szó, tehát nagyon szükséges volt az, hogy egy kulturált állapot jöjjön létre” - nyilatkozta Vitális István, területi képviselő.

A vállalkozó megköszönte a segítséget az önkormányzatnak, illetve Vitális István területi képviselőnek, hiszen a sikeres együttműködésnek köszönhetően nemcsak új parkolóhelyek jöttek létre, a városrész látképe is sokat javult. A kábelszolgáltató cég virágládákat és felfestéseket is tervez elhelyezni az újonnan átadott területre.


318_0_t 318_1_t 318_2_t 318_3_t
318_4_t 318_5_t 318_6_t 318_7_t
Vissza