Polgármesteri elismerés (képgalériával)2019. július 9. (kedd) 19:00 - Városnews/8315_0_300.jpgA kitűnő érettségi eredményeket elérő diákokat ismerte el ma délelőtt Janiczak Dávid. A polgármestertől idén két helyi és Ózdon is tanuló gimnazista vehette át az emléklapot és az azzal járó ösztöndíjat. Bodnár Bence és Miklós Márk egyaránt műszaki pályára készülnek.

Tavasszal az írásbeli érettségi vizsgán városunkban mintegy 240 diáknak kellett számot adnia a középiskolában megszerzett tudásáról. Mostanra már a szóbelik is lezárultak, így aki sikerrel vette az akadályokat, kézben tarthatja az érettségi bizonyítványt. Két helyi és Ózdon is tanuló fiatalnak sikerült kitűnőre vizsgáznia. Nekik ma délelőtt gratulált Janiczak Dávid polgármester. A városvezetés 2016-ban alkotott rendeletet, amelyben többek között tanulást ösztönző támogatásokat vezetett be.

„Úgy gondolom, hogy példamutató az a szorgalom és az a tanulási vágy, amit ezek a fiatal emberek bemutatnak. Az elismerés által az egész városnak fontosnak tartom kiemelni a tehetségeket, hiszen így lehetősége nyílik másnak is arra, hogy az ambíciójához minél több erőt gyűjtsön” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A diákok elmondták: az érettségi nem volt nagyon nehéz számukra. Sőt, a korábban megszerzett ismereteiknek köszönhetően ez a megmérettetés nem is igényelt külön felkészülést. A továbbtanulással kapcsolatban mindketten határozott elképzelésekkel rendelkeznek. Miklós Márk a Miskolci Egyetemen szeretne gépészmérnöknek tanulni. Azt mondja, hatékonyan sikerült a felkészülés az érettségire.

„Iskolában nagyon jól felkészítenek a tanáraink, szóval érettségi előtt nem kellett rá sokat készülnöm pluszban. Nagyon jól felkészültünk a matematikára, a magyarra is. Írtunk próbaérettségit, ami sokat segített ebben. A történelemben is sokat segített, amikor feladatokat csináltunk, érettségis feladatokat év vége felé. A motivációm az is volt, hogy támogatást lehet kapni egy kitűnő érettségiért, és a továbbtanulásban is sokat számít, több pontot érek el” - nyilatkozta Miklós Márk, a SZIKSZI diákja.

Bodnár Bence élete meghatározó időszakának tartja a gimnáziumi éveket. Úgy érzi, minden támogatást megkapott ahhoz, hogy jól sikerüljön a vizsgája. Így a felvételin is jó esélyekkel indul. Ő a Miskolci Egyetem mechatronikai mérnök szakára készül.

„A felkészítőtanáraimnak köszönhetően nagyon jól sikerült az érettségim, és a felkészülés leginkább nem a tanulásban nyilvánult meg, hanem hogy lelkileg össze tudjam magam szedni annyira, hogy minden rég tanult dolog előjöjjön. Ahogyan az most látható, ez sikerült is, ahogy terveztem” - fogalmazott Bodnár Bence, a JAG diákja.

A fiatalok emléklapot és ötvenezer forint ösztöndíjat vettek át a polgármestertől. Ezt követően a középiskolai évekről, az érettségiről, nyelvtanulásról és terveikről is beszélgettek Janiczak Dáviddal.


315_0_t 315_1_t 315_2_t 315_3_t
315_4_t 315_5_t 315_6_t 315_7_t
315_8_t 315_9_t
Vissza