Forgatás az NFÉ-ben (képgalériával)2019. július 9. (kedd) 19:00 - Városnews/8314_0_300.jpgJelenleg kisebb reklámszpotokat készít, később viszont filmet forgatna Vajtó László a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. A producer egy holokauszt témájú projektet hoz Ózdra, amelyre már az állami támogatást is elnyerte. Amellett, hogy rengeteg statisztát foglalkoztat majd, sminkiskolát és színészképzést is magával hoz.

Reklámszpotot forgatnak a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. Vajtó Lászlóval és munkatársaival a közeljövőben többször is találkozhatnak majd az ózdiak, hiszen több produkciót is ide hoznak el. A producer tavaly járt itt először, majd a tárgyalások után elkezdődött a munka.

„Nemcsak a kis forgatásokat, hanem nagyobb filmforgatásokat is szeretnénk megcélozni. Az már biztos, hogy ősszel egy holokauszt-filmet fogunk idehozni, egy elég nagyszabású projektet. Erre már kaptunk állami támogatást. Így egy nagyszabású filmes projekt jön ide Ózdra, aminek a hetven százalékát itt fogjuk forgatni egyébként, ebben a filmstúdióban. És ahhoz, hogy erre felkészüljünk, rengeteg mindenre szükségünk van, hiszen szükségünk van sminkesekre, szükségünk van statisztákra, színészekre, és olyan emberekre, akik díszletet tudnak építeni” - mondta Vajtó László, producer.

A célok között szerepel, hogy munkahelyeket is teremtsenek a forgatások által. A leendő, filmiparban dolgozó sminkeseket, színészeket itt, helyben képeznék. Vajtó László szerint az NFÉ ideális helyszín nagyjátékfilmek, különböző filmes projektek készítésére.

„Alapvetően meghatározó, hogy ilyen szempontból a forgatócsoportok, a filmes szakmai közeg megismerje a helyet. Nyilván ez a hatalmas nagycsarnok, ahol most állunk, egy olyan különleges helyszínt és forgatási lehetőséget biztosít ezeknek a csapatoknak, amely azt gondolom, egyedülálló az országban, nem beszélve az egybefüggő, nyolcvan méter hosszú greenscreen falról. Illetve ezen kívül más helyszíneken is lehetőségük van a zöldtechnikát kipróbálni” - hangsúlyozta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

A tényleges munka itt szeptember-október körül kezdődik, így a produkcióba augusztus végéig lehet jelentkezni egy külön erre a célra létrehozott oldalon. A forgatócsoportok azonban addig is rendszeresen megjelennek majd Ózdon.


314_0_t 314_1_t 314_2_t 314_3_t
314_4_t 314_5_t 314_6_t 314_7_t
314_8_t 314_9_t 314_10_t 314_11_t
314_12_t 314_13_t
Vissza