Célra tarts! (képgalériával)2019. július 8. (hétfő) 19:00 - Sportnews/8311_0_300.jpgLégfegyveres lövészversenyen vettek részt a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége megyei szervezetének tagjai. A sportnapot egy pályázat révén valósították meg. A megmérettetésre több városból is érkeztek versenyzők.

Sportnap lebonyolítására nyert lehetőséget a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Ózdi Helyi Szervezete. Egy légfegyveres lövészversenyt tartottak, amelynek az Ady kollégium adott otthont, a technikai hátteret pedig a Meteor Lövész Klub biztosította. Az értékelésben is ők közreműködtek.

„Férfiak és nők egyéni értékelése lesz. Tehát egyénileg elért köregységek alapján rangsoroljuk őket elsőtől a harmadik helyig. Az összesen hét induló csapatnál a csapattagok összeredményét összegezve rangsoroljuk őket. Tehát az elért köregységek tükrében” - mondta Kulcsár József, a Meteor Lövész Klub alelnöke.

A SINOSZ-tagok közül sokan most fogtak először légfegyvert a kezükbe, de voltak, akik már korábban is lőttek néhányat. A verseny mindannyiuk számára sok izgalmat és kellemes kikapcsolódást nyújtott.

„Ez az első alkalom, ez egy családi program az Ózdi Helyi Szervezetnek. Egyéni és csoportos verseny. Az a célja, hogy jól érezzük magunkat. Többféle sport is érdekel, a mai napon a lövészetet választottuk” - nyilatkozta Kovács Tibor, a SINOSZ Ózdi Helyi Szervezetének elnöke.

A SINOSZ megyei szervezetének egyébként jelenleg mintegy kétezer tagja van. Igaz, nem mindegyikük rendszeres látogatója a rendezvényeknek, de így is van kikre építeni. A helyi szervezetek között is jó a kapcsolat, így örömmel veszik egymás meghívását.

„Van egy nagyon aktív, erős mag, akiket általában a legtöbb rendezvényre akár Ózdon, akár Barcikán, akár Miskolcon, illetve a sátoraljaújhelyi térségben be tudunk vonni a programokba, rendezvényekbe. Nemcsak sport-, hanem egyéb, kulturális tevékenységekbe is például” - emelte ki dr. Szunyogh Szabolcs, a SINOSZ B.-A.-Z. Megyei Szervezetének elnöke.

A férfi egyéni versenyben Csépányi Papp Lajos, Gaál István és Farkas Zoltán, a nők mezőnyében Szántay Zsóka, György Rebeka és Prokaj Anett nyakába került érem. Emellett a csapatokat is külön értékelték. A közeljövőben még több sportágat szeretnének kipróbálni a versenyzők, de légfegyvert is vennének még a kezükbe.


311_0_t 311_1_t 311_2_t 311_3_t
311_4_t 311_5_t 311_6_t 311_7_t
Vissza