Siker Svájcban is (képgalériával)2019. július 8. (hétfő) 19:00 - Sportnews/8310_0_300.jpgRemek eredményt ért el Zákányi Panna Svájcban a 18. Hegyifutó Európa Bajnokságon hétvégén. Az ózdi lány ezúttal az U20-as válogatott tagjaként állt rajthoz Zermattban. A rendezvényen huszonhat ország legjobbjai mérettették meg magukat.

Magyarország nem mondható nagyhatalomnak hegyi futás tekintetében, hiszen 2500 méter fölött zajlott a verseny, amelyre hazai körülmények között nehéz felkészülni. Ezzel mit sem törődve csapatban az előkelő kilencedik helyen végeztek, míg egyéniben Panna a harminchatodik helyen ért célba. Felkészítőjük Zámbori Zoltán volt. Mivel anyagilag igen megterhelő egy ilyen volumenű versenyre kijutni, ezért a fiatal hölgyet városunk vezetői közül többen és egy helyi vállalkozó is támogatta. A töretlen menetelés még nem ért véget, hiszen ezzel az eredménnyel novemberben Argentínában a világbajnokságon is rajtvonalhoz állhat. Panna még nem ért haza, délután Németországban tartózkodott amikor telefonon utolértük.

„Ez egy hat kilométeres táv volt négyszáznegyven méter szintemelkedéssel. Kétezer-kétszáz méterről rajtoltunk és kétezer-hatszázra értünk fel. Egész jól futható pálya volt, de voltak benne nagyon sziklás és nehéz részek is. A magyar csapat tekintetében nem a mi versenyünk volt, hiszen Magyarországon nem igazán lehet erre felkészülni. Úgy érzem tisztesen helytálltunk” - nyilatkozta Zákányi Panna.


Képek forrása: facebook

310_0_t 310_1_t 310_2_t 310_3_t
310_4_t
Vissza