Közös jelöltek (képgalériával)2019. július 4. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/8303_0_300.jpgEllenzéki összefogás formálódott városunkban. Az Olvasó Adorján Lajos-termében a Magyar Szocialista Párt, a Lehet Más a Politika, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselői is letették a párt- és mozgalmi zászlókat. Bejelentették, hogy az őszi önkormányzati választáson a pártpolitikát félretéve, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület támogatásával állítanak jelölteket.

Összefogtak az ellenzéki pártok városunkban, így az őszi önkormányzati választáson pártzászlók nélkül, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület támogatásával állítanak majd közös jelölteket. Ezt az Olvasóban tartott sajtótájékoztatón jelentették be. Az Adorján Lajos-terembe egymás után vonult be Harangozó Tamás a Magyar Szocialista Párt, Mezei Attila a Lehet Más a Politika, Varga Zoltán a Demokratikus Koalíció, Lukács László a Jobbik, valamint Lukácsi Katalin a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviseletében. Mindannyian az együttműködés fontosságát hangsúlyozták, majd jelképesen egy asztalra helyezték a pártzászlókat. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja elmondta, szervezetük tavaly ősszel azért alakult, hogy emelje a politikai kultúrát. Szerinte ma egy párt uralja szinte az egész országot.

„Nagyon fontos, hogy itt nem arról van szó, hogy az ellenzéki pártok kínkoalíciót kötöttek volna egymással. Hanem lokálpatrióták szövetkeztek, ahogyan Janiczak Dávid polgármester és polgármesterjelölt úr is elmondta, itt a helyi ügyek fognak számítani. Nem pártérdekek fognak az ellenzéki közösségekben sem számítani, és nem az ellenzéki identitás elsősorban, hanem a helyi lokálpatrióta identitás. Ezért is tettük le a párt- és mozgalmi zászlókat, mert az első innentől kezdve Ózd” - mondta Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja.

A rendezvényen azt is bejelentették, hogy az Ózdiakért és Ózdért Egyesület támogatását polgármesterjelöltként Janiczak Dávid élvezi. A várost jelenleg is vezető politikus szerint az emberek megelégelték, hogy a pártok acsarkodnak egymással.

„Bízom abban, hogy az emberekhez eljut az az üzenet, amit mi küldünk nekik. Hogy pártok nélküli önkormányzatiságot kell létrehozni, hiszen az önkormányzatban nem pártkérdésekben kell dönteni, hanem a helyiek mindennapjait érintő kérdésekben kell döntést hozni. Nem fér bele az, hogy megkülönböztetés legyen egymás között, és ne az ózdiak érdekeit figyelembe véve szülessenek döntések” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület polgármesterjelöltje.

A folytatásban a képviselőjelölteket is bemutatták. Így az egyes számú választókerületben Zsuponyó Anett, a kettesben Garami György, a hármasban Angyal Béla, a négyesben Farkas Péter Barnabás, az ötösben Kellóné Mezőtúri Márta, a hatosban Csák Árpád, a hetesben Bertáné Várnay Ilona, a nyolcasban Váradi József, a kilencesben dr. Kósné Dargai Rita, a tízesben pedig Fidrus Péter indul a szavazatokért. Az összefogáshoz csatlakozó ellenzéki pártok önálló jelölteket nem indítanak. A sajtótájékoztató végén Janiczak Dávid élő televíziós vitára hívta ki a Fidesz-KDNP jelöltjét, Eke Istvánt. Szeretné, ha ezt minél hamarabb, még a kampányidőszak előtt megtartanák.


303_0_t 303_1_t 303_2_t 303_3_t
303_4_t 303_5_t 303_6_t 303_7_t
303_8_t 303_9_t 303_10_t 303_11_t
303_12_t 303_13_t 303_14_t 303_15_t
Vissza