Instruktori szeminárium (képgalériával)2019. július 4. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/8302_0_300.jpgNemzetközi karate instruktori szemináriumot tartanak városunkban. Ennek keretében magas rangú mesterek és edzők érkeztek Ózdra, hogy meghallgassák Sadashige Kato szenszei tanításait. A képzés után szombaton és vasárnap egy nyílt edzőtáborral folytatódik a program.

Karatés vezetőkkel telt meg a Shobukai Dojo Karate Egyesület edzőtermének udvara. A harcművészek egy nemzetközi instruktori szemináriumra érkeztek Ózdra. A megnyitó alkalmával megköszönték azon emberek munkáját, akik nélkül nem jöhetett volna létre a program.

„Akik most részt vesznek itt, ők már nem ismerkednek a karatével, hanem Kato nagymester útmutatásai miatt érkeztek hozzánk. Edzőkről, vezetőkről és magas rangú mesterekről van szó. Ezek az útmutatások vetítik előre, hogy mégis milyen irányba kell haladnunk” - mondta Vitkó Ferenc, a Shobukai Dojo Karate Egyesület elnöke, edzője.

Maga a sportág egyébként népszerűnek számít, bár nekik is meg kell harcolni az utánpótlásért, hiszen a gyermekek számos mozgásforma közül választhatnak. Molnár Tamás, a Magyar IJKA Szövetség elnöke szerint jó helyzetben vannak.

„A karate hála istennek elég népszerű, főleg most, hogy a 2020-as olimpián már szerepel. Lehet látni az érdeklődést, és hogy egyre profibbá válnak a versenyzők. Manapság nem nagyon lehet máshogy eredményt elérni. Ez vonzza a fiatalokat, hiszen több lehetőségük van a sportágban” - fogalmazott Molnár Tamás, a Magyar IJKA Szövetség elnöke.

A programon részt vesz Sadashige Kato 9 danos nagymester is, a Nemzetközi Japán Karate Szövetség vezetője. A szenszei nem először érkezett városunkba, elmondása szerint a karate irányt mutat a fiataloknak.

„Nagyon népszerű manapság a karate. A legfontosabb továbbra is a szellem és a szív a karatéban” - hangsúlyozta Sadashige Kato, az IJKA vezetője.

Az esemény alapvető célja, hogy a résztvevők megismerkedhessenek a nagymester tudásával. A program második részében egyébként hétvégén egy nemzetközi edzőtáborban vehetnek részt az érdeklődők. Az esemény vasárnap délután zárul a nemzetközi dan vizsgával.


302_0_t 302_1_t 302_2_t 302_3_t
302_4_t 302_5_t 302_6_t 302_7_t
Vissza