Aszfaltozzák a kerékpárutat (képgalériával)2019. július 4. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8301_0_300.jpgMa megkezdődött a kerékpárút aszfaltozása a városközpontban. Az új körforgalomtól két irányba is párhuzamosan zajlanak a munkálatok. Az érintett szakasz szegélyezését nagyrészt már múlt héten megcsinálták. A kavicságyazat szétterítése és tömörítése után most a négy centiméteres kötőréteget húzzák rá a dolgozók. Ezt kézi és gépi erővel is végzik.

A mintegy nyolcszáz méteres szakaszra holnap kerül rá a kopóréteg. Ezt leszámítva már csak a forgalomtechnikai eszközöket kell kihelyezniük és a burkolati jeleket kell felfesteniük, mielőtt még birtokba vehetik a közlekedők. Gyurkó Tibor a kivitelező cég építésvezetője elmondta, hogy igyekeznek párhuzamosan haladni az egyes feladatokkal, és az következő időszakban is sűrű tennivalók várnak rájuk.

„Még van egy viszonylag rövid 150 méteres szakaszunk a benzinkút oldalában, amely kicsit bonyolultabb a növényzet, illetve a totem oszlop áthelyezéséből adódóan, majd a piac oldalában már elkezdődtek a munkálatok, ott szintén két lépcső, illetve egy rámpa kiépítése megelőzi még a további szakasz építését. Majd ezt követően a Bolyki főúton a lakóházak, illetve a most meglévő járda között fog haladni a kerékpárút, illetve az új járdaszakasz” - mondta Gyurkó Tibor, a Lasped Kft. építésvezetője.


301_0_t 301_1_t 301_2_t 301_3_t
301_4_t 301_5_t 301_6_t 301_7_t
301_8_t
Vissza