Fejlődő oktatás (képgalériával)2019. július 3. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/8298_0_300.jpgDigitális Alkotóműhelyet adtak át az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Szakgimnáziumban. A felújított épületrészben számos modern technikai berendezés megtalálható, amelyek segítségével a diákok fejleszthetik majd tudásukat. A tanulók már szeptembertől használatba vehetik a műhelyet, az intézmény emellett pedig az általános iskolások pályaorientációját is segítené.

Az Ózdi Szakképzési Centrum tagintézménye, a Bródy Imre Szakgimnázium egy Digitális Alkotóműhely kialakítására kapott közel 447 millió forint vissza nem térítendő támogatást. Ma délelőtt a műhely átadóünnepségét Bánné dr. Gál Boglárka az Ózdi Szakképzési Centrum kancellárja nyitotta meg, aki beszédében elmondta, miért is szükséges az ilyen terek kialakítása a fiatalok számára, illetve mit is tartalmaz a most átadott hely. Ezt követően Riz Gábor országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, aki többek közt a tanulás fontosságára hívta fel a figyelmet, illetve a máshol végzett diákok területünkön való elhelyezkedésére.

„Várjuk őket haza, mert szükség van a tudásukra, szükség van a tehetségükre és mindarra, amit ma Ózd gazdaságának nevezünk. Örülök, hogy a gazdaság világából is jelen vannak, illetve a hivatalvezetők is meg tudnak erősíteni benne, hogy ma ez a térség is munkaerőért kiállt. Az itt működő cégek is keresik a felkészült szakembereket, akik a gazdasági szereplőket tudják erősíteni” - emelte ki Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Az országgyűlési képviselő beszéde után több előadását is láthattak az érdeklődők. A diákok verseket szavaltak, amelyek főleg az alkotásról szóltak, illetve több zenés produkció is elhangzott. Az ünnepi műsor után Pölöskei Gáborné az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szólt a jelenlévőkhöz. Beszélt az új szakmai ágazatok fontosságáról, az ilyen műhelyek szükségszerűségéről, illetve az itt tanító oktatók lehetséges továbbképzéséről is.

„Azok a fejlesztések, azok az infrastrukturális hozzáfejlesztések a digitális világhoz az oktatásban elengedhetetlenek ahhoz, hogy olyan tudásra tegyenek szert a diákok, ami a gazdasági életben, vagy a továbbiakban, akár a megélhetésükben használható tudás legyen” - mondta Pölöskei Gáborné, a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár.

A Digitális Alkotóműhelyben már szeptembertől tanulhatnak a Bródy-s diákok, de ezen kívül az általános iskolások felé is nyitni szeretnének az intézményben, ezzel segítve a fiatalok pályaorientációját.

„Délutáni foglalkozásokat is tervezünk, de nyitottak vagyunk abban is, hogy az általános iskolások órarendjéhez igazítva esetleg egy két órára napközben is idejöhetnek egy technikaóra keretében, egy fizikaóra keretében, mivel ugye általános iskolában főleg, de biztos meg lehet találni annak a módját, hogy hogyan keltsük fel a diákok érdeklődését” - hangsúlyozta Deklava Mariann, az Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnázium tagintézmény-vezetője.

A Digitális Alkotóműhely átadását a szalag átvágása is jelképezte. Az érdeklődők megismerhették, illetve kipróbálhatták a különböző technikai műszereket. Az intézmény teljesen felújított és szigetelt épületrészében számos szakmához kapcsolódó eszközök is megtalálhatóak. Többek közt van programozható varrógép, több 3D nyomtató, gravírozógépek, mikrovezérlők és NC vezérelt munkagépek.


298_0_t 298_1_t 298_2_t 298_3_t
298_4_t 298_5_t 298_6_t 298_7_t
298_8_t 298_9_t 298_10_t 298_11_t
298_12_t
Vissza