Ügyelnek a rendre (képgalériával)2019. július 2. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/8291_0_300.jpgIsmét elindult a Diákok a biztonságért. Az Ózdi Rendőrkapitányság több mint tíz éve szervezi meg a programot, melynek keretében fiatalok látnak el strandszolgálatot egészen augusztus végéig. A tanulók figyelnek az értékekre, és hasznos információkat tartalmazó szórólapokat osztogatnak a fürdőzőknek. Idén az Arlói-tó is becsatlakozott a kezdeményezésbe.

Az Ózdi Rendőrkapitányság nagytermében gyűltek össze azok, akik érdekeltek a Diákok a biztonságért elnevezésű programban. A kezdeményezés évről-évre lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalkozó kedvűek részt vehessenek a közbiztonság megőrzésében. Mindannyian egyenpólót viselnek majd, így könnyen felismerhetik őket a fürdőzők. Ózd nevében Fidrus Péter alpolgármester mondott köszönetet a fiataloknak, és kevés eseményt kívánt számukra.

„Köszönjük nektek, hogy az ózdi strandra látogatók nagyobb biztonságban érezhetik magukat. Sajnos személyes tapasztalaton is van. Jó tíz éve a feleségem összes iratát és a telefonját ellopták a strandon. Biztos vagyok benne, ha ti ott lettetek volna, ez nem történik meg” - hangsúlyozta Fidrus Péter, alpolgármester.

Az eseményen megjelent Sándorné Gyurcsik Erika, a Gomba Levente Gimnázium vezetője is. Kiemelte, hogy az intézménynek is nagy segítség a program, illetve ebből a diákok is profitálnak, hiszen az érettségi megszerzéséhez ötven órányi közösségi szolgálatot kell teljesíteniük.

„Már huszonkét éve zajlik Putnokon a Gomba Levente Gimnáziumban belügyi rendészeti pályára előkészítő képzés. Ebben a képzésben nagyon sok segítséget kapunk az Ózdi Rendőrkapitányságtól. A strandszolgálat keretében a tanulóink részt vehetnek az önkénteskedésben. Ezt nekik közösségi munkavégzést is jelent” - nyilatkozta Sándorné Gyurcsik Erika, a Gomba Levente Gimnázium intézményvezetője.

Maga a program több mint tíz éve tart folyamatosan. Ebben az esztendőben új helyszínként az Arlói-tó is becsatlakozik, így már ott is találkozhatunk a fiatalokkal.

„Több mint tíz év után a programba becsatlakozik az Arlói-tó vezetése is. Így polgármester asszony kérésének eleget téve itt is jelen vannak a fiatal kollégáink. Ezzel népszerűsíthetik a rendőrséget, illetve ügyelnek a közbiztonságra, és szemmel tartják az értéktárgyakat” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az ózdi strandon is nagyobb biztonságban lesznek augusztusig az értéktárgyak. Hamarosan különböző szórólapokat is osztogatnak majd a fiatalok, amelyeken hasznos információkat találhatnak a fürdőzők az áldozattá válás megelőzésével kapcsolatban.

„Korábban még nem voltam ebben a programban. Igazság szerint megkérdezte az arlói polgármester asszony, mivel ketten vagyunk ottaniak, így a rendészetisek közül, hogy nem-e lenne kedvünk hozzá. Végül úgy döntöttünk, hogy belevágunk” - nyilatkozta Orha Gabriella.

A statisztikák szerint a strandon minden évben elenyésző a bűncselekmények száma. Azokban az időszakokban, amikor a diákok is szolgálatot teljesítenek, egyébként csak elvétve fordul elő lopás vagy rongálás.


291_0_t 291_1_t 291_2_t 291_3_t
291_4_t 291_5_t 291_6_t 291_7_t
Vissza