Beach Ózd (képgalériával)2019. június 24. (hétfő) 19:00 - Sportnews/8262_0_300.jpgJól szerepeltek a hazai csapatok a Beach Ózd strandkézilabda-tornán. Az utánpótlás-együtteseknek szóló megmérettetésre tizenhárom gárda érkezett városunkba. A fiúk és a lányok is több korcsoportban mérkőztek meg egymással, és végül több érmet is sikerült itthon tartani.

Tizenhárom csapat részvételével, három lány- és két fiú korosztályban rendeztek látványos utánpótlás strandkézilabda-tornát az ózdi strand homokos pályáján. A bajnoki szezon már mindenkinek véget ért, az ehhez hasonló megmérettetéseknek köszönhetően azonban a fiatalok nem esnek ki hónapokra a játékból.

„A tavalyi esztendőben írta ki a strandkézilabda-bajnokságot, illetve a tornarendezés lehetőségét a Magyar Kézilabda-szövetség, és akkor gondoltam úgy, hogy nyárra ez egy remek kiegészítő sportolás lehet az utánpótlás számára. Hiszen korábban volt olyan időszak, amikor május végén, június elején lezártuk az évet, és augusztusban kezdtük a következőt. Tehát két hónapon keresztül nem, vagy csak keveset találkoztunk az utánpótlás-játékosokkal” - mondta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

A kezdeményezést a megyei kézilabda-szövetség is támogatta. A versenybizottság elnöke szerint is jó alkalom ez az utánpótláskorú játékosok számára, hogy szinten tartsák, esetleg fejlesszék erőnlétüket, és kipróbáljanak a megszokottól eltérő mozgásformákat is.

„Mindenképpen jónak találjuk a szövetség részéről is, főleg azt, hogy levezetés jelleggel csinálták meg most Ózdon ezt az utánpótlástornát. Élvezik a fiatalok, más mozgás, más izomzatot vesz igénybe, és ez nagyszerű nekik levezetésképpen szerintem” - hangsúlyozta Barnóczki László, a B.-A.-Z. Megyei Kézilabda-szövetség versenybizottsági elnöke.

A lányok U14-es, serdülő, valamint ifjúsági kategóriákban mérkőztek meg egymással. A Lóci DSE a serdülő mezőnyben második, az ifiknél első helyen zárt, utóbbi csapatból Flaskó Lili a legjobb kapusnak, Horváth Fruzsina a legjobb mezőnyjátékosnak járó különdíjat is hazavihette. A fiúknál az ÓAM-Ózdi KC serdülője ezüstérmes lett.

„Úgy érzem, hogy a Kazincbarcika elleni mérkőzésen könnyen vettük a feladatot, majd következett a Salgótarján elleni meccs. Ott is teljesen pariban voltunk, 1-1 után a szétlövésben sajnos kikaptunk. Az Eger ellen muszáj volt 2-0-s győzelmet aratnunk, hogy bekerüljünk a döntőbe. Így döntőt fogunk játszani, megvertük az Egert” - nyilatkozta Bényei Balázs, az ÓAM-Ózdi KC játékosa.

Bár a döntőben a Salgótarjántól kikaptak a srácok, a legjobb kapus az ózdiak közül került ki Nagy Péter személyében. Az ifisták nyakába még fényesebb érem került, ők a Miskolcot és a Kazincbarcikát megelőzve megnyerték a tornát. Sebők Kristóf a legjobb kapus díját is elnyerte. Az Ózdi KC legközelebb július végén rendez hasonló tornát a Városi Strandfürdőben.


262_0_t 262_1_t 262_2_t 262_3_t
262_4_t 262_5_t 262_6_t 262_7_t
262_8_t 262_9_t 262_10_t 262_11_t
262_12_t 262_13_t 262_14_t 262_15_t
Vissza