Középiskolai beiratkozás (képgalériával)2019. június 21. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/8257_0_300.jpgBeiratkoztak városunk középiskoláiba a leendő kilencedikesek. A 2019/2020-as tanév induló osztályainak létszámáról egyelőre nem lehet pontos adatokat tudni, mert sok általános iskolában még nem tartották meg az évzárót, így bizonyítványt sem osztottak. A tervek szerint a JAG-ban és a SZIKSZI-ben is három osztályt indítanak majd.

A József Attila Gimnáziumban tegnap tartották a beiratkozást, a 2019/2020-as tanévre mintegy kilencven elsőssel számolnak. Három osztály indítanak, a létszám azonban még nem pontos, ahogy a többi középiskolában sem. A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban ma reggel várták a leendő kilencedikeseket.

„Azért választottam a SZIKSZI-t továbbtanulás céljából, mert nagyon sok jót hallottam erről az iskoláról, nagyon szimpatikusak a diákok és a tanárok is. Szeptembertől a 9/NY osztályba fogok járni” - nyilatkozta Berki Friderika.

A diákoknak beiratkozáskor személyes irataikat, a diákigazolvány igénylésére szolgáló nyomtatványt és az általános iskolai bizonyítványt mindenképpen magukkal kellett vinniük. Ez utóbbit viszont sokan még nem kapták meg, ugyanis néhány általános iskolában csak ma vagy holnap tartják az évzárót.

„Három osztályt fogunk indítani a 2019/2020-as tanévben, ebből két osztály szakgimnáziumi, egy pedig gimnáziumi osztály, ami nyelvi előkészítő évfolyammal indul. Összességében 106 diákot iskolázunk be, ebből 34 vagy 35, ez majd nyilván a beiratkozástól függ, diák fog a nyelvi előkészítőbe kerülni, a többiek pedig a szakgimnáziumi két osztályba, amelyek közül mind a két osztály osztott szakmákkal indul, tehát négy szakmacsoportban fogunk beiskolázni” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A SZIKSZI-ben szeptemberben egyébként indul egy kétéves, emelt szintű pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-s szakképzés is, amelyre mától június 28-ig lehet jelentkezni. A beiratkozáshoz szükséges az érettségi bizonyítvány, valamint a személyes okmányok. Egy 15 fős osztályt terveznek indítani. A középfokú szakképzések is népszerűek városunkban, az Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziumába például több mint 50-en jelentkeztek.


257_0_t 257_1_t 257_2_t 257_3_t
257_4_t 257_5_t 257_6_t 257_7_t
257_8_t
Vissza