Tábor az Apáczaiban (képgalériával)2019. június 20. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/8250_0_300.jpgKözösségfejlesztő nyári tábort tartanak az Apáczai Csere János Általános Iskolában. A két hét alatt a gyerekek szervezett keretek között vehetnek részt többféle foglalkozáson, valamint egy bentlakásos táborban Balatonfenyvesen. A program célja, hogy korszerű pedagógiai módszerekkel segítsenek a főleg hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatásában.

Az Apáczai Csere János Általános Iskolában már a múlt héten véget ért a tanítás, de a diákok most is az iskolapadban ülnek, hiszen kéthetes táborban vesznek részt. Egy pályázatnak köszönhetően napi négyszeri étkezést is biztosítanak nekik.

„Valójában ennek a két hétnek az a lényege, hogy egy kicsit azt a lehetőséget, amit az iskolai életben nem tudunk megoldani, azt élveztessük a gyerekekkel, vagyis a játékot, a mesét, az önfeledt szórakozást. És ezzel természetesen fejlődjön a személyiségük, és pótoljuk azokat a hiányosságokat, amit esetlegesen szükségesnek látunk” - mondta Szabó Józsefné, az Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója.

A tábor célja ezek mellett az is, hogy korszerű, élménypedagógiai módszerekkel fejlesszék a fiatalok kompetenciáit. Erre szolgál például a rendhagyó író-olvasó találkozó, azaz a mesefoglalkozás is, amelyen a gyerekek nemcsak elképzelik az adott történetet.

„Hogyha olyan eszközöket használunk, amelyek az ő életkoruknak leginkább megfelelőek, mint például a drámajáték, akkor az az ő számukra is egy óriási nagy tapasztalatot jelent abban, hogy valóban nagyon sok mindenre képesek. Általában még azokról a gyerekekről is kiderül ilyen helyzetben, akikről egyébként a hétköznapi, osztálytermi szituációkban kevésbé szokott kiderülni” - fogalmazott Lipták Ildikó, színész, drámatanár, író.

Az alsós diákok feszült figyelemmel hallgatták az írót, aki egy mély mondanivalójú mesét olvasott fel nekik. A történeteket aztán nemcsak elképzelték, de némelyik végét együtt találták ki. Kedden a táborozók egy része Balatonfenyvesre utazik, hogy egy bentlakásos táborban vegyen részt.


250_0_t 250_1_t 250_2_t 250_3_t
250_4_t 250_5_t 250_6_t 250_7_t
Vissza