Tragikus tűzeset (képgalériával)2019. június 18. (kedd) 19:00 - Városnews/8238_0_300.jpgTűz ütött ki ma hajnalban a sajóvárkonyi idősek otthonában. Egy férfi meghalt, több embert kórházba szállítottak. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök, a mentők és a tűzoltók is, de az idősek kimenekítésében civilek is segédkeztek. A tűz okát szakértő bevonásával vizsgálják.

Szirénázó mentőautók, tűzoltók és rendőrök – ez a kép fogadta azokat, akik ma kora reggel a Dózsa György úton jártak. Tűz ütött ki ugyanis a sajóvárkonyi idősek otthona egyik első emeleti szobájában. A helyszínre kiérkező rendőrök és tűzoltók megkezdték a helyszín biztosítását, valamint a lakók kimenekítését. Ebben sok civil is a segítségükre volt. A tűzeset egy halálos áldozatot is követelt, többeket pedig a mentők kórházba szállítottak.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Magyar Távirati Irodának elmondta: „Tíz mentőautó érkezett a helyszínre, ahol egy idős férfi – valószínűleg füstmérgezés miatt – meghalt, két nő – valószínűleg menekülés közben – bordatörést és combsérülést, öten súlyosabb, négyen pedig könnyebb füstmérgezést szenvedtek.”

Győrfi Pál hozzátette: „A sérülteket az ózdi kórházba vitték.”

A tűzoltók is nagy erőkkel vonultak ki az idősek otthonához, ahol azonnal megkezdték az oltást, valamint az intézmény kiürítésében is közreműködtek. Az épületet ezt követően alaposan átszellőztették, és átvizsgálták.

„A reggeli órákban érkezett a jelzés, amely szerint a Dózsa György úti idősek otthonában egy helyiség ég. A helyszínre az ózdi és a kazincbarcikai tűzoltók nagy erőkkel vonultak, a tüzet kettő darab C-sugárral eloltották” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Az időseket átmenetileg az udvaron helyezték el, sokan közülük csak segítséggel tudnak mozogni. A helyszínen mindvégig ott voltak az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai.

„A bejelentést követően az Ózdi Rendőrkapitányság egyenruhás állománya mintegy tíz fővel azonnal a helyszínre vonult, és részt vett az elsődleges mentési munkálatokban. Az esetet követően az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény szerinti helyszíni- és halottszemle eljárási cselekményt fogja végrehajtani, tűzszakértő közreműködésével. Annak megállapítása érdekében, hogy mi volt a bekövetkezett káresemény oka” - nyilatkozta dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Az otthon egyébként megyei fenntartású, az Észak-Borsodi Szociális Intézmény egyik egységeként működik. Vezetője a tragédia hírére Putnokról sietett Ózdra. Annyit elmondott, hogy a dolgozók minden tőlük telhetőt megtettek. Azonnal értesítették a tűzoltókat, a munkájukat mindvégig megfelelően végezték. A szerencsétlenség kapcsán Ózd Város Önkormányzata is felajánlotta segítségét. Janiczak Dávid polgármester és Gál Katalin, az ÓTSZEGYII vezetője személyesen is beszélt a megyei vezetővel, azonban tájékoztatása szerint az ellátás továbbra is biztosított.


238_0_t 238_1_t 238_2_t 238_3_t
238_4_t 238_5_t 238_6_t
Vissza