Közegészségügyi kockázat (képgalériával)2019. június 18. (kedd) 19:00 - Városnews/8237_0_300.jpgKomoly gondjuk akadt a csatornázási projekt kivitelezőinek, ugyanis illegálisan többen rákötöttek a már elkészült, de még át nem adott hálózatra. Ez a magatartás komoly közegészségügyi kockázatot is magában hordoz. Az építést vezetők arra kérik a lakosságot, hogy kövessék a tájékoztató papírokon közölt utasításokat, és csak akkor kezdjék el használni a rendszert, ha erről értesítést kapnak.

Hódoscsépányon a csatornázási projekt kapcsán már több kilométer gerincvezetéket fektettek a földbe, ám ez nem azt jelenti, hogy használatba veheti a lakosság az új rendszert.

„Sajnos már előfordult, hogy az elkészült, de még át nem adott szakaszokon a lakosok illegálisan rákötötték a szennyvíz kivezetésüket. Valószínűleg szivattyúval engedik bele a szennyvizüket abba a szakaszba, ami még nincs átadva. Ez nagyon veszélyes is tud lenni, hiszen attól függetlenül, hogy abba az utcában el is készült a csatorna, nem biztos, hogy annak a végpontján nem végzünk munkálatokat. Ezt közegészségügyi veszélyeztetésnek is nevezhetjük” - mondta Bíró Ferenc, a Mészáros & Mészáros Kft. projektvezetője.

A Győzelem út ma délelőtt a házi bekötéseket végezték az alvállalkozó munkatársai. A lehetőségekhez mérten próbálnak együttműködni a lakossággal, hogy megkönnyítsék a közlekedést az érintett szakaszon. Elmondásuk szerint a terveknek megfelelően haladnak, ám az elmúlt időszakban több tényező is hátráltatta őket.

„Jelen pillanatban tudunk haladni. Volt három-négy hét, akikor az eső miatt meg kellett állnunk, illetve volt egy pár nap amikor a hőségriadó miatt nem tudtunk dolgozni. Most minden adott ahhoz, hogy haladni tudjunk és mondhatjuk azt is elég jól haladunk” - nyilatkozta Mihály Zsolt, a Mészáros & Mészáros Kft. alvállalkozója.

A következő napokban a tervek szerint a 25-ös számú főút Csépányi úti szakaszán is elkezdődik a munkavégzés, ám egyelőre nem lesz lámpás forgalomirányítás. Az csak akkortól kezdődik meg, amikortól a kivitelezés megzavarja majd a közlekedést.


237_0_t 237_1_t 237_2_t 237_3_t
237_4_t 237_5_t
Vissza