Komplex felújítás (képgalériával)2019. június 18. (kedd) 19:00 - Városnews/8236_0_300.jpgKomplex felújításon esik át a Március 15. úti kétszáz lépcső a napokban. A terület állapotával kapcsolatban lakossági bejelentés érkezett városunk polgármesteréhez. A lakó a veszélyes betontámfalat, a lépcső felé benyúló növényzetet és a szemetes környezetet kifogásolta. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei múlt hét csütörtöktől dolgoznak a problémák elhárításán, és a munkálatoknak még nincs vége.

Munkagépek zajától volt hangos a Március 15. úti lépcsősor közepe a napokban. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói múlt hét csütörtökön kezdték meg azokat a munkálatokat, amelyek az ott elhelyezkedő, a lépcső felé dőlő veszélyes betontámfalat érintették. A támfalhoz tartozó ingatlan magántulajdonban van, ezért értesítették annak gazdáját, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a probléma elhárítása érdekében, ám nem történt semmi. Ekkor határoztak úgy, hogy a város oldja meg a gondot, ám a helyreállítás költségeit neki fogják kiszámlázni.
 
„Ledöntöttük a támfalat, alá használt autógumikat helyeztünk, hogy ne tegyük tönkre a lépcsőt. Szétvertük a nagyobb darabokat, de innen sajnos csak kézi erővel tudtuk elhordani, mert ide semmilyen autó nem tud bejönni. Ezt követően építettünk ide egy kisebb támfalat egy rézsűvel, hogy ne menjen rá a föld a továbbiakban” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A munka jól haladt, már csak a talajegyengetés van hátra. Korábban egyébként feljebb is több betonlappal zárták el a föld útját. Városunk polgármestere elmondta, hogy ezt az ügyet leszámítva is érkeztek még lakossági bejelentések a környék állapotával összefüggésben. Például a tömérdek szeméttel kapcsolatban, amely a lépcsősor két oldalára volt szórva. Egy nagytakarítást követően a megelőzés érdekében három szemetest is kihelyeztek. Hamarosan lefestik a korlátot is, hiszen az évek alatt az már igen rozsdássá vált. A növényzet is belógott a lépcsők felé, amely zavarta a közlekedést, valamint a közvilágítást. A közeljövőben a lámpatestek is megújulnak.

„A közvilágítás problémáját is meg fogjuk oldani, hiszen az elavult régi lámpatestek helyére egy karral, ami be fog nyúlni a lépcső felé, új ledes fényforrások kerülnek kihelyezésre, amelyek nagyobb fényerejűek lesznek, és meleg fehér fénnyel fogják megvilágítani ezt a lépcsőt, így biztonságosabb lesz erre éjszaka is a közlekedés” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A felújítások egy részét az Ózdi Városüzemeltető Intézmény állja, a lámpatestek cseréjéhez pedig két anyagi forrás is rendelkezésre áll. Egyrészt vársorunk polgármestere képviselői tartalékából különített el pénzt rá, egy másik hányadát pedig a város közvilágításra szánt kerete fedezi.


236_0_t 236_1_t 236_2_t 236_3_t
236_4_t 236_5_t 236_6_t 236_7_t
236_8_t 236_9_t
Vissza