Siki 25 (képgalériával)2019. június 10. (hétfő) 08:44 - Híreknews/8210_0_300.jpgHuszonöt éves fennállását ünnepelte a kissikátori Siki Pékség. A vállalkozást a rendszerváltás után alapította meg Kocsik Bertalan. A siker titka szerinte a kemény munka és a jó minőségben elkészített áru, amely mára már védjegyükké vált. Kissikátor térségén kívül a Felvidék hozzánk közelebb eső településeire is szállítanak.

A rendszerváltás után néhány évvel egy férfi kitalálta, hogy mivel bezárt a gyár, és valamiből meg kell élni, nyit egy pékséget Kissikátorban. Kocsik Bertalannak hívják, és ma már egy huszonöt éves múltat maga mögött tudó vállalkozást, a Siki Pékséget vezeti. A jubileumot a település egyik tanyáján, festői környezetben ünnepelték meg a dolgozókkal, rokonokkal.

„Van egy mintabolthálózatunk, ebből hat Ózdon található. Minden boltunkban szinte rendszeres, igényes vevőink vannak. Mi a minőségre megyünk elsősorban, nem a mennyiségre. Szeretik a termékeinket. Nem a legolcsóbbak, de megszerették. Nagyon szeretnek bennünket az óvodákban, iskolákban. Bánrévétől Arlóig szinte minden közintézménynek mi szállítunk. Három éve szállítunk már Szlovákiába is, ott kilenc településen vagyunk jelen” - mondta Kocsik Bertalan, a SIKI Sütőipari Kft. ügyvezetője.

A rendezvény megnyitóján a család szinte minden tagja szólt néhány szót, hiszen majdnem mindenki a pékségben dolgozik. Igazi családi vállalkozás, emellett tizennyolc sikátorinak is munkát ad, valamint további tizenöt főnek, akik a környékbeli mintaboltokban dolgoznak. Az ünnepségen részt vett dr. Fónagy János miniszterhelyettes is, aki ott volt az indulásnál, és segítette azokat, akik valami újba szerettek volna belekezdeni.

„Azok a sikertörténetek, amik erről a vidékéről származnak: a Hangony-völgyből, Sikátorból, Domaházáról, Hangonyról, azokban kisebb vagy nagyobb mértékben Kocsik Bertinek és a Kocsik Bertiknek az úttörése, a nagyon jó ösztöne, és hát a rengeteg munkája, kitartása benne van” - fogalmazott dr. Fónagy János, miniszterhelyettes.

Végül a meghívott vendégeket, dr. Fónagy Jánost, az Ózdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetőjét, Bárdos Gézát, Kissikátor egykori és jelenlegi polgármesterét, Elek Józsefet és Kocsik Lászlót, valamint minden munkatársat a színpadra szólítottak, hogy ajándékcsomagot nyújtsanak át nekik. Volt köztük olyan, aki rögtön az indulás óta, huszonöt éve náluk dolgozik, és sokan olyanok is, akik a Sikiben tanulták ki a pék szakmát. A megnyitó után aztán estig tartó mulatozás kezdődött.


210_0_t 210_1_t 210_2_t 210_3_t
210_4_t 210_5_t 210_6_t 210_7_t
210_8_t 210_9_t 210_10_t 210_11_t
210_12_t 210_13_t 210_14_t 210_15_t
Vissza