Kiszúrt abroncs (képgalériával)2019. június 5. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/8198_0_300.jpgTizennyolc szúrást ejtettek egy parkoló kocsi gumiján. A Bíben-völgyben található vendéglátótól nem messze, mindössze tíz percre magára hagyott autó abroncsát rongálta meg egy ismeretlen személy. A sértett, akinek többen számoltak be hasonló esetekről, feljelentést tett. Most az Ózdi Rendőrkapitányság folytat eljárást rongálás és szabálysértés vétsége miatt.

A város külterületén lévő Bíben-völgyben számos hétvégi telek és kert található. Tóthné Sotkovszki Ilona is ide tartott gyermekeivel. A völgy alsó részén parkoltak le, majd miután rövid teendőjük elvégeztével visszaértek autójukhoz, nem mindennapi dolgot tapasztaltak.

„A Vadvirágnál kifelé vezető úton mentünk a gyerekekkel a Bíben-völgy irányába, a forrásnál leparkoltunk az autóval, majd mentünk fel a telek irányába. Körülbelül tíz percet tartózkodtunk az autó látótávolságán kívül, mire visszaértünk és beültünk az autóba. Pár méter múlva tapasztaltuk, hogy az autó defektet kapott. Kiszálltam az autóból, megnéztem a gumit, és mikor jobban szemügyre vettem, akkor vettem észre, hogy több mint tíz vágás van az autó gumiján” - mondta Tóthné Sotkovszki Ilona.

Az abroncson található olyan szúrás is, ami teljesen keresztülment a gumin. A sértett még most sem érti, hogyan és miért történt az eset, hiszen körülbelül négy-öt éve van meg a családi telek, illetve mindenkivel jó kapcsolatot ápol a környéken, tehát semmilyen rosszakarója sincs a családnak. Az eset után feljelentést tettek az Ózdi Rendőrkapitányságon, ahol meg is kezdődött az eljárás.

„Rongálás, szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás az Ózdi Rendőrkapitányságon egy ismeretlen személlyel szemben, aki kettő nappal ezelőtt, ismeretlen módszerrel kiszúrta, illetve megrongálta egy, a Bíben-völgy bejáratánál parkoló gépjárműnek a gumiabroncsát” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A sértett a velük történő incidenst megosztotta a legnépszerűbb közösségi portálon is, hogy figyelmeztesse ismerőseit. Ezt követően többen is számoltak be ilyen és hasonló esetről, viszont többen nem tettek feljelentést közülük annak ellenére, hogy a szabálysértés elkövetése jelentős pénzbírságot von maga után. Így ha a mostani elkövető előkerül, több tízezer forintos büntetésre számíthat.


198_0_t 198_1_t 198_2_t 198_3_t
198_4_t
Vissza