Pozitív tapasztalatok (képgalériával)2019. június 5. (szerda) 19:00 - Városnews/8196_0_300.jpgFolyamatos a helyreállítás a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében támogatott ivóvízhálózat-fejlesztés kapcsán. A beruházás befejezése óta közel két év telt el, és azóta is folyamatos a kapcsolat az önkormányzat és a kivitelező cég között. Amennyiben valahol ezzel kapcsolatos problémát észlelnek a lakók, azt írásban jelezhetik a Településfejlesztési Osztály felé.

Több helyen megsüllyedtek a köznyelvben svájci víz projektként ismert beruházás kapcsán leaszfaltozott kockák a Március 15-e úton. Bár nem beszélhetünk jelentős mélységű gödrökről, főként esős időjárás esetén bizony kialakulhatnak miattuk veszélyes helyzetek. Olyan lakó is volt, aki arra panaszkodott, hogy nehezen tudja az úthibák miatt használni a kocsifeljáróját. A témával kapcsolatban megkerestük az önkormányzat Településfejlesztési Osztályát. Kiderült, hogy egy folyamatosan frissülő táblázatban vezetik a megoldásra váró problémákat.

„A kivitelezőnek én telefonon és e-mailen is jelzem a problémát. Ezután személyes egyeztetés zajlik le a lakóval, ha szükséges én is kimegyek a helyszínre. Megtekintjük, hogy valóban jogos-e a bejelentés, és ezt követően lehetőségektől függően tizenöt vagy harminc napon belül minden esetben elhárítják a problémát. Eddig nem volt rá precedens, hogy a kivitelező a jogos igényt nem teljesítette volna” - mondta Kriston György, a Településfejlesztési Osztály osztályvezető-helyettese.

A beruházás két ütemben valósult meg, a második 2017 szeptemberében zárult le. Magával a vezetékkel a befejezéstől eltelt időszakban egyébként nem volt probléma. Ez azt jelenti, hogy a hálózat hibamentesen üzemel, és sokkal gazdaságosabban és biztonságosabban működik.

A városlakók a hibákat kétféle módon jelezhetik az illetékesek felé. Telefonon a Településfejlesztési Osztály titkárságán a 48/574-130-as számon. Írásban a Városház tér 1. számra küldött levélben és a tvo@ozd.hu e-mail címen is közölhetik a problémákat.

Bejelentés esetén célszerű megadni a pontos lakcímet és a panasszal élő elérhetőségét, valamint a hiba rövid leírását. A munkálatokra egyébként hatvan hónap garanciát biztosít a kivitelező, tehát 2022 szeptemberéig teljeskörűen elhárítják a fellépő problémákat.

Vissza