Hagyomány és kultúra (képgalériával)2019. június 4. (kedd) 19:00 - Kultúranews/8193_0_300.jpgMegkezdődött a 24. Sajóvárkonyi Napok programsorozata. A kétnapos rendezvény ebben az évben is a helyi iskola udvarán zajlik, ahol ma az intézmény tanulói és óvodások adtak elő színes műsorokat. Szerdán a szervezők családi nappal várják a városrész lakóit és az érdeklődőket.

Napsütéses, meleg idő fogadta az érdeklődőket a 24. Sajóvárkonyi Napokon. A rendezvény első napja a kultúráról és a megemlékezésről szólt. A megjelenteket most is a helyi iskola igazgatója és a területi önkormányzati képviselője, Obbágy Csaba köszöntötte. Elmondta: reméli, hogy jövőre, a huszonötödik alkalommal is sikerül megszervezni a programot.

„Elsősorban a célja a hagyományápolás és hagyományőrzés. 1996-ban indítottuk útjára ezt a rendezvénysorozatot, volt amikor három-négy napig is tartott, most pedig többnyire a nagyközönség számára kettő napra korlátoztuk, de ebben azon túl, hogy az iskolások és óvodások előadják műsoraikat, amire persze a szülők is kíváncsiak és még azok is eljönnek, akik a szülői értekezletre egyébként nagyon nehezen, emellett megemlékezést tartunk” - mondta Obbágy Csaba, a Sajóvárkonyi Általános Iskola igazgatója, területi képviselő.

A délelőtti órákban a helyi óvoda fiataljainak előadását láthatták az érdeklődők, majd a Sajóvárkonyi Általános Iskola tanulói következtek. A színes és vidám műsorokat a megemlékezés követte. A rendezvényen megjelentek először a templomkertben, majd a Mekcsey-domborműnél, később pedig az iskola udvarán felállított kopjafánál, végül Langer László emléktáblájánál helyezték el koszorúikat és virágaikat. Obbágy Csaba meghívására városunkba érkezett a tankerületi központ megbízott igazgatója is.

„Én azt hiszem, hogy ez a rendezvény alkalmas arra, hogy összekovácsolja azt a közösséget, aki itt él Sajóvárkonyon. Gondolok itt a szülőkre, tanulókra és a pedagógusközösségre is. Nagy öröm számomra, hogy itt lehettem, és láthattam a pedagógus kollégáimnak és a gyerekeknek a színvonalas produkcióját” - fogalmazott Markovicsné Demeter Edina, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ megbízott tankerületi igazgatója.

A Sajóvárkonyi Napok szerdán is folytatódik. A családi napon a gyermekeknek és szülőknek szóló programokon kívül az egészségé lesz a főszerep. Lesz kerékpáros vetélkedő, futball, közös torna, egészségügyi szűrés, és Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok sportoló is ellátogat a rendezvényre.


193_0_t 193_1_t 193_2_t 193_3_t
193_4_t 193_5_t 193_6_t 193_7_t
193_8_t 193_9_t 193_10_t
Vissza