Megpróbált elmenekülni (képgalériával)2019. május 30. (csütörtök) 19:00 - Rendőrségnews/8177_0_300.jpgAz Ózdi Rendőrkapitányság Borsodnádasdi Rendőrőrsének járőrei fogták el azt a férfit, aki Egerből lopott el egy Fiatot. Az elkövető elhajtott a csatornázás miatt kihelyezett, piros jelzésű közlekedési lámpa mellett, majd a Budapest felé vezető szerpentin előtt felborult az autóval. Még megpróbált elfutni, de a rendőrök gyorsan elkapták.

Filmbe illő autósüldözés tanúi lehettek a borsodnádasdiak nemrég. A történet Egerben kezdődött. A fiatal, huszonegy éves B. Zoltán, egy egri férfi ellopott egy autót, majd egészen Borsodnádasdig menekült vele. A kocsi tulajdonosa azonnal jelentette az esetet az egri rendőröknek.

„A gyanúsított május 24-én, reggel 5 óra körül az egri, Iskola úti bolt elől elvitt egy rövid időre járó motorral ott hagyott, Fiat típusú személyautót, amelyben a jármű vezetőjének telefonja, és egyéb személyes tárgyai is voltak” - mondta Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A fiatal férfi Borsodnádasd felé vette az irányt. Eközben az egri rendőrök tájékoztatták az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársait, így a Borsodnádasdi Rendőrőrs dolgozóit is. Az elkövető a lopott járművel pont a járőrök felé ment.

„Arra lettek figyelmesek, hogy velük szemben a 25-ös számú főúton közlekedik egy korábban körözött, Egerből eltulajdonított Fiat típusú gépjármű. Ekkor a szemfüles kollégáim a szolgálati gépjárművel megfordulva az eltulajdonított jármű után eredtek. Fény- és hangjelzést használva biztonságos távolságból elkezdték követni, és hangosbemondón felszólították a gépjármű vezetőjét, hogy álljon meg, húzódjon le, mert intézkedés alá szeretnék vonni” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az elkövető azonban nem állt meg, sőt még a csatornázás miatt kihelyezett, piros jelzésű közlekedési lámpa mellett is elhajtott. A szerpentin felé közeledve egy kanyarban kicsúszott, majd az autó az árokban, a tetején landolt. A fiatal férfi kimászott a Fiatból, és elfutott, de a járőrök utánaeredtek, és gyorsan el is fogták. A  rendőrök szabálysértési feljelentéssel éltek, és ötvenezres közigazgatási bírsággal sújtották a férfit, majd átadták az Egri Rendőrkapitányságnak, ahol jármű önkényes elvétele és lopás gyanúja miatt indítottak ellene nyomozást.


177_0_t 177_1_t 177_2_t 177_3_t
177_4_t 177_5_t 177_6_t
Vissza