Tehetséges tanulók (képgalériával)2019. május 30. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/8176_0_300.jpgTehetségnapot tartottak a Vasvár Úti Általános Iskolában és a Ózdi Városközponti Óvodák Katona József úti intézményében is. A fiatalok ebben az évben is bemutathatták tudásukat. A tehetséggondozó programban résztvevő iskolák és óvodák most is számtalan műsorral várták az érdeklődőket.

Városunk több oktatási intézményében folyik tehetséggondozó program. Ezekben minden évben eljön az a nap, amikor a fiatalok bemutathatják a tudásukat a szülőknek és érdeklődőknek. A Ózdi Városközponti Óvodák Katona József úti intézménye is megtartotta saját tehetségnapját. Az óvodába járó és programban résztvevő gyerekek most is különféle zenés, táncos és verses előadást adtak elő.

„Második éve vagyunk regisztrált tehetségpont óvodai területen és az a szándékunk, hogy majd tehetségponttá váljunk. Addig még nagyon sok a dolgunk és a feladatunk, a tehetségígéreteket megpróbáljuk felfedezni az óvodában, különböző programokkal hozzásegíteni ahhoz, hogy képességeik jobban fejlődjenek. Több területen működik szakmai csoportunk; anyanyelvi csoport, drámajáték, gyerektánc és Bozsik-program keretein belül” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városközponti Óvodák intézményvezetője.

Rajtuk kívül a Vasvár Úti Általános Iskolában is megrendezték a témájában és elnevezésében is megegyező eseményt. Az intézményben több mint egy évtizede komplex tehetséggondozó program működik, ennek szerves része minden évben a tehetségnap. Az iskola tanulóin kívül az Ózdi Városközponti Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának egy óvodása és korábbi diákok is előadtak egy-egy műsorszámot.

„Ugyancsak a komplex tehetséggondozó programokhoz tartozik az is, hogy a különböző tehetségpontok között kapcsolatokat teremtünk, a mai nap folyamán a reggeli órákban a putnoki Serényi Béla Szakgimnázium tanára volt itt és előadást tartott a gyerekeknek. Ezen kívül az alsó és felső tagozatos diákok műhelyfoglalkozásokon vettek részt. Ezeknek a műhelyfoglalkozásoknak a témája olyan, amelyeket sajnos tanítási órán nem tudunk beiktatni” - nyilatkozta Hák Sándor, a Vasvár Úti Általános Iskola igazgatója.

A szinte egész délelőtt tartó műhelyfoglalkozások után kezdődött a Vasvár Úti Általános Iskola gálaműsora. Az érdeklődő diákok és szülők számos színes előadást láthattak a tanulóktól. A zenés és táncos műsorokon kívül többen magyar és német verseket szavaltak. Ezen kívül pedig egy csoport angol nyelven adott elő egy történetet, de a Piroska és a farkas című mese német feldolgozását is megtekinthették az érdeklődők.


176_0_t 176_1_t 176_2_t 176_3_t
176_4_t 176_5_t 176_6_t 176_7_t
176_8_t 176_9_t 176_10_t 176_11_t
176_12_t 176_13_t 176_14_t

 

Vissza