Hatvan ajándék (képgalériával)2019. május 28. (kedd) 19:00 - Híreknews/8165_0_300.jpgHatvan gyermek kapott ajándékot a Magyar Református Szeretetszolgálat által meghirdetett Szeretethíd elnevezésű rendezvényen. A Kárpát-medencei Református Önkéntes Napot immár tizenegyedik alkalommal rendezték. A számos program mellett idén a Harley-Davidson Budapest motorosai látogattak el városunkba a gyerekek örömére.

A Magyar Református Szeretetszolgálat számára mindig is fontos volt mások támogatása és az adakozás. Már tizenegyedik alkalommal hirdették meg a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napot. A Szeretethíd elnevezésű programon a szervezők a rengeteg színes előadáson kívül ajándékokkal is készültek a rászoruló gyerekeknek. A rendezvény, akárcsak az elmúlt években, most is nagy sikert aratott, és több százan vettek rajta részt.

„Hatvan gyermek számára osztunk ma ajándékot, különböző kívánságaik voltak, amelyet egy internetes felületen tettünk közzé, és onnan regisztrálhattak be ajándékozók. Most a motorosok segítettek abban, hogy az ajándékok eljussanak ide, és a mai nap folyamán több gyermekprogrammal készültünk” - mondta Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese.

A számos programon kívül a résztvevő gyerekek egy nagy meglepetésben részesültek. A Harley-Davidson Budapest motorosai a fővárosból egészen városunkig motoroztak, hogy átadják az összegyűjtött ajándékokat. A fiatalok szinte mind felültek a hangos kétkerekűekre a Digitális Erőmű melletti parkolóban.

„Elvileg hatvan motorosnak kellene itt megjelenni, hiszen hatvan gyerek az aki ajándékot kap, igazából ez előre leszervezett dolog volt, tehát a gyerekek kérésének megfelelően, mindenki azt vett, amit az adott gyermek szeretett volna. Azt gondolom, hogy amit lehet tenni az a legszebb, hogy a magunk idejéből és erejéből is adtunk valamit, nemcsak azt a tárgyat, amit át fogunk adni. Mindenki örömmel jött, hiszen a motorosok bármilyen bután is néznek ki időnként, azok nagyon jó emberek” - fogalmazott Dobai Attila, a Harley-Davidson Budapest elnöke.

A szinte egész napon át tartó rendezvényen rengeteg gyerekeknek szóló programmal készültek a szervezők a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark előtti füves területen. Volt arcfestés, ugrálóvár, különféle játékok. Számos zenei előadást is meghallgathattak a résztvevők, többek közt az X-Faktor korábbi győztese, Oláh Gergő is színpadra lépett. Az ajándékozást követően a Harley-Davidson Budapest motorosai egy-egy körre is elvitték fiatalokat, ezzel maradandóvá téve az élményt.


165_0_t 165_1_t 165_2_t 165_3_t
165_4_t 165_5_t 165_6_t 165_7_t
165_8_t 165_9_t 165_10_t 165_11_t
165_12_t 165_13_t 165_14_t 165_15_t
Vissza