Hangos zsivaj (képgalériával)2019. május 23. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/8149_0_300.jpgGyereknapot tartottak az Ózdi Városközponti Óvodák több tagintézményében is. A Nemzetőr útiban a fiatalok többek közt egy ugrálóvárat kaptak, míg a Katona József Úti Óvodában népi játékokat próbálhattak ki, és a Gömöri Motoros Közösség tagjai is ellátogattak a kicsikhez kétkerekű járgányaikkal.

A Nemzetközi Gyermeknap számos országban ünnepként szerepel a naptárakban. Maga az esemény pedig Törökországból ered. Hazánkban 1931-től gyermekhétként, majd 1950-től mai nevén ünnepeljük. Ahogy városunkban számos intézmény, a Nemzetőr Úti Óvoda is megtartotta a fiataloknak szóló programokat. Náluk hagyomány, hogy egy egész hetet szentelnek ennek megünneplésére. Így szerdán is nagy volt a nyüzsgés az intézményben.

„A mai napon ugrálóvárat béreltünk polgármester úr felajánlásával, amelyet a képviselői keretéből ajánlott fel. Sajnos az eső miatt így beszorultunk a tornaterembe, úgyhogy a két ugrálóvárból csak egy lesz használva a mai napon” - nyilatkozta Kossuth Henrietta, az Ózdi Városközponti Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

Ilyenkor városunk elöljárói is meghívást kapnak a rendezvényekre, így betekintést nyerhetnek ők is a kicsik életébe. Természetesen az önkormányzat is hozzájárul a programok színesebbé tételéhez.

„Több helyről kérték az önkormányzat támogatását, így többek között a Nemzetőr Úti Óvodában is támogattuk a gyereknap megrendezését egy ugrálóvár iderendelésével, azonban az eső miatt beltéren került felállításra, és egyébként, amennyire látom, hogy mennyire tetszik a gyerekeknek, megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy vásároljunk egy ugrálóvárat az önkormányzat számára, így az óvodáink bármikor használhatnák a jövőben” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A Katona József útra járó gyerekek élete is felpezsdült ma. Délelőtt a Kisvakond csoport fiataljai énekeltek és táncoltak a meghívott vendégeknek. A csoportszobákban népi játékokat próbálhattak ki a gyerekek, volt patkó- és sárkánydobálás is. Az ÓMI Városi Könyvtár munkatársai pedig bábelőadást tartottak. A legnagyobb élmény talán a Gömöri Motoros Közösség látogatása volt, akik kétkerekű járgányaikkal teljesen levették a lábukról a fiúkat. Szó szerint, hiszen mindenki fel szeretett volna ülni motorokra.

„A táncolás és a játék is jó volt, de legjobban az tetszett, hogy ráülhettünk a motorokra” - emelte ki Széles Máté.

„Reggel a látogatóknak megmutattuk a táncunkat, kint elkezdtünk játszani, én még semmivel nem játszottam, kivéve a motorokkal” - fogalmazott Győri Ábel.

A szülők is aktívan kiveszik a részüket a programok megszervezéséből, és egy-egy ilyen alkalommal képet kapnak azokról a pillanatokról is, amelyeket gyermekeik az óvoda falain belül töltenek.

„Nyilvánvalóan jól érezzük magunkat és persze a gyerekek is. Nagyon fontosnak gondolom, hogy az óvoda közelebb próbálja hozni a szülőket az intézményhez. Szülőként is nagy szerepünk van abban, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az óvodában” - hangsúlyozta Hajdu Krisztián.

Zsuponyó Anett képviselői keretéből ötvenezer forinttal járult hozzá a fiatalok későbbi szabadtéri programjaihoz. Az összegből többek közt feltöltötték a homokozót, valamint reggel egy zenés műsort tekinthettek meg a kicsik.


149_0_t 149_1_t 149_2_t 149_3_t
149_4_t 149_5_t 149_6_t 149_7_t
149_8_t 149_9_t 149_10_t 149_11_t
149_12_t 149_13_t 149_14_t
Vissza