Rendőrkézen a tolvaj2019. május 22. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/8141_0_300.jpgElfogták a rendőrök azt a budapesti férfit, aki feltört egy ©kodát, majd iratokat és értéktárgyakat lopott el belőle a vasútállomásnál. A gyanúsított többek közt egy rádiósmagnót és egy navigációs készüléket vett magához az autóból, azonban az értéktárgyak is gyorsan előkerültek.

A vasútállomás melletti parkolóban hagyta hátra autóját az a sofőr, aki később lopás áldozata lett. A Škoda Fabia oldalablakát ugyanis valaki betörte, majd a járműbe behajolva értéktárgyakat emelt ki az utastérből. Kitépte a rádiósmagnót, magához vett egy navigációs készüléket, valamint az autó iratait tartalmazó táskát is magához vette. A rendőrök gyorsan intézkedtek.

„Kollégáim a helyszínre érkezve megállapították, hogy a bejelentés valós, egy ismeretlen személy feltört egy gépjárművet, ahonnan különböző elektronikai berendezéseket, műszaki cikkeket tulajdonított el. Kollégáim a térfigyelő kamera segítségével beazonosították az elkövetőt, elfogták, előállították, és gyanúsítottként kihallgatták az Ózdi Rendőrkapitányságon” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az elkövető tettével mintegy tizenhétezer forintos kárt okozott, a Škodának ki kell cserélni a bezúzott oldalablakát. Az ellopott értékek ugyanakkor a helyszín közelében meglettek, a gyanúsított a rendőröket észlelve igyekezett zsákmányától gyorsan megszabadulni.

Ózdon nem számít gyakori bűncselekménynek az autófeltörés, tavaly mindössze hat ilyen esetet regisztráltak. A rendőrség ugyanakkor felhívja mindenki figyelmét, hogy a parkoló autóban ne hagyjon értékeket, különösen ne jól látható helyen.

A közelmúltban egyébként többször is előfordult városunkban, hogy nyitva hagyott járműből emeltek el pénzt vagy nagy értékű tárgyakat a tolvajok. Április végén a rendőrség a lakosság segítségét is kérte egy ilyen esetben. Akkor a Rombauer téren nyúlt be ismeretlen tettes egy kisteherautóba, amelyből több százezer forint készpénzt zsákmányolt.

Vissza