Európai kampány (képgalériával)2019. május 21. (kedd) 19:00 - Politikanews/8140_0_300.jpgA Városközpontban standoltak ma kora délután a Magyar Szocialista Párt helyi aktivistái. Ózdra érkezett továbbá Szanyi Tibor, a szervezet európai parlamenti képviselője, valamint Gúr Nándor, a Munkás- és Foglalkoztatáspolitikai Tagozat elnöke. Szerintük a legfontosabb cél, hogy egységes, európai szintű bérek és nyugdíjak legyenek hazánkban is, Magyarország pedig Európa része maradjon.

A Szolgáltatóház előtti téren standoltak ma kora délután a Magyar Szocialista Párt aktivistái a közelgő európai parlamenti választások kapcsán. Ózdra látogatott a képviselőként jelenleg is Brüsszelben tevékenykedő Szanyi Tibor is. A politikus úgy fogalmazott, európai szinten a legnagyobb kihívás az, hogy az egységtörekvés szociális irányba forduljon. Más szóval: az emberek a maguk jólétén is érezzék az egység előnyeit.

„Magyarországon kicsit fura a helyzet, mert nálunk van egy szélsőségekbe sodródott kormány, amely mindenféle módszerrel uralja a közvéleményt. Agymosástól kezdve választási csaláson át nagyon sok mindent csinálnak. De itt az a kérdések kérdése, hogy sikerül-e a választók erejével egy olyan maflást adni nekik, ami minimum józanabb megfontolásokra készteti őket” - mondta Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője.

Szintén ellátogatott városunkba a párt Munkás- és Foglalkoztatáspolitikai Tagozatának elnöke. Gúr Nándor szerint a választópolgárok többsége azt akarja, hogy Magyarország Európában maradjon. A voksoláson való részvétel is azért fontos, hogy ezt az akaratot kinyilvánítsák. Elmondta: az MSZP programjának lényege, hogy az európai uniós kereteken belül megalapozza az emberek jólétét.

„Aki munkaképes, dolgozni akar, az keresse is meg a megélhetéséhez szükséges pénzt. A tisztes megélhetéshez. De aki az aktív életét befejezte, és elérte a nyugdíjkorhatárt, az is egy tisztességes, és ne a nyomorban való tengődéshez is kevés pénzhez jusson hozzá. Ma az öregségi nyugdíj minimuma 28 500 forint. Abból nem lehet megélni” - hangsúlyozta Gúr Nándor, az MSZP  Munkás- és Foglalkoztatáspolitikai Tagozatának elnöke.

Gúr Nándor szerint ugyanakkor a kormánynak ma nem ez a fontos, hanem az, hogy a saját köre gazdagodjon. Úgy véli, Orbán Viktor kisodródik Európából, ezzel Magyarország érdekérvényesítő képességét is csökkenti. Szanyi Tibor a standolást követően a városi televízió stúdiójába is ellátogatott. A vele készült beszélgetést teljes egészében a szerdai Háttérben láthatják.


140_0_t 140_1_t 140_2_t 140_3_t
140_4_t 140_5_t 140_6_t 140_7_t
140_8_t 140_9_t
Vissza