Megkínzott kutya2019. május 21. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/8139_0_300.jpgÁllatkínzás ügyében folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság. Az egyenruhások a napokban Arlóból kaptak bejelentést, miszerint egy különös kegyetlenséggel lemészárolt állat fekszik az úttesten. A kivonuló rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést, a tetemet pedig állatorvosi szakértő is megvizsgálta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

Napok óta kering egy fotó a legnépszerűbb közösségi oldalon. Az arlói Dózsa György úton készült, ahonnan az éjszakai órákban érkezett bejelentés a rendőrségre. Egy német juhász keverék kutya feküdt az úttesten, lándzsával átszúrva. Az egyenruhások azonnal a helyszínre siettek, és megkezdték az adatgyűjtést.

„Különös szenvedést okozó állatkínzás miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben. Ugyanis a napokban szokatlan esethez riasztották kollégáimat. Arló település egyik utcáján egy lándzsával átszúrt kutyát találtak az arra közlekedő személyek. Kollégáim megtették az elsődleges intézkedéseket, tanúkutatást, illetve adatgyűjtést folytattak az ismeretlen elkövető felderítése érdekében” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Amikor a rendőrök kiérkeztek, az állat még élt, azonban megmenteni már nem lehetett. Testét átszúrta a kétméteres lándzsa, körülötte minden véres volt, és vonszolás nyomai is látszódtak. Ezt követve a rendőrök az egyik ház udvarára jutottak, ahol a vérnyomok mellett egy törött nyelű lapátra is bukkantak. Az ott élő ittas férfi azonban azt állította, semmire nem emlékszik, a kutya pedig nem ismerős neki. Az állat tetemét később állatorvos is megvizsgálta, aki szakvéleményt állított ki.

Az állatkínzás a Magyarországon hatályos törvények értelmében bűncselekménynek számít, és két év szabadságvesztéssel sújtható. Ugyanakkor súlyosbító körülménynek számít, ha valaki különös szenvedést okoz az állatnak, vagy cselekménye több egyed pusztulását, maradandó egészségkárosodását eredményezi. Ebben az esetben három évet is kaphat.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai éppen ilyen minősített esetben, különös szenvedést okozó állatkínzás miatt folytatnak eljárást.

Kép forrása: Facebook

Vissza