Hatalmas a tét (képgalériával)2019. május 20. (hétfő) 19:00 - Politikanews/8135_0_300.jpgAz igazi nagy tét az európai parlamenti választásokon az, hogy benne maradunk-e az unióban: ez Mirkóczki Ádám, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjének véleménye. A politikus hétvégén látogatott városunkba. Az aláírásgyűjtéssel párhuzamosan egy vándorkiállítás is helyet kapott Ózdon, amely a migráció problémájára hívta fel a figyelmet.

A piacnál gyűjtöttek aláírást a hétvégén a Jobbik Magyarországért Mozgalom szimpatizánsai. Az ózdi alapszervezet tagjai mellett megjelent Mirkóczki Ádám, a párt országgyűlési képviselője, sajtószóvivője is. A politikus szerint az európai parlamenti választások általában nem hozzák lázba az embereket, most azonban hatalmas a tét.

„Ha Orbán Viktor ezzel a fejjel a falnak megyünk és nagyon hangosan döngetjük a mellünket politikájával nem hagy fel, akkor elég gyorsan kint találhatjuk magunkat az Európai Unión kívül. Én azt gondolom, hogy az igazi nagy tét az, hogy maradunk-e az unió demokratikus keretei között, a korrupciónak véget tudunk-e vetni, és a béreket tudjuk-e felzárkóztatni” - mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője, sajtószóvivő.

Ahogy a politikus fogalmazott, a Jobbiknak volt próbálkozása korábban a bérunió bevezetésére, ám nem állt a kezdeményezés mellé sem a kormánypárt, sem az EU vezetése, most azonban az Európai Bizottság egy uniós bérminimumot sürget. A párt egy országos vándorkiállítást is elhozott városunkba, amely a migráció problémájára hívja fel a figyelmet.

„Orbán Viktor hazudik, amikor azt mondja, hogy a Fidesz-KDNP és személyesen ő maga az egyetlenek, akik megállítják a migrációs folyamatokat. Ez azért hazugság, mert pontosan az ő kormánypolitikája az, ami előidézi, hogy gazdasági migránsok jelennek meg nagy számban az országban. Ez egy kettős folyamat. Az egyik az, hogy külföldről az olcsó munkaerő beáramlik az országba, a másik pedig, hogy az itteni, dolgozni vágyó értelmes emberek külföldre kénytelenek menekülni” - hangsúlyozta Farkas Péter Barnabás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei alelnöke, az ózdi alapszervezet delegáltja.

Farkas Péter Barnabás úgy fogalmazott: a vándorkiállítás arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes a közmédia által közvetített állítások mögé nézni, hiszen azok sokszor manipulált adatok, egy párhuzamos valóságot mutatnak. A transzparensek viszont alátámasztott adatokat tartalmaznak, amelyek gondolatindítóként is szolgálhatnak.


135_0_t 135_1_t 135_2_t 135_3_t
135_4_t 135_5_t 135_6_t 135_7_t
135_8_t
Vissza