Közös összefogás (képgalériával)2019. május 20. (hétfő) 19:00 - Sportnews/8134_0_300.jpgNégy csapat részvételével rendezték meg az Együtt a rasszizmus ellen nevet viselő kispályás labdarúgótornát a Sajóvárkonyi Általános Iskola udvarán. A programnak régi hagyománya van, és a cél változatlan, a békés együttélés és a sportolás fontosságának hangsúlyozása. Ebben az esztendőben a Flamengo végzett az első helyen.

Hagyományos programra várták az érdeklődőket a Sajóvárkonyi Általános Iskola udvarán. Az itt található rekortán pálya hosszú évek óta biztosít helyet az Együtt a rasszizmus ellen elnevezésű kispályás labdarúgó bajnokságnak. A résztvevőket ezúttal is Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte.

„Én úgy gondolom, hogy a torna elérte a célját, hiszen már a tizenkettedik alkalommal rendezzük meg. Ezeken az alkalmakon számtalan barátság kötődött roma és nem roma között, ami a békés együttélést nagyban segítette. Én úgy gondolom, hogy az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a városvezetés fő célja, hogy ez a békés együttélés erősödjön” - fogalmazott Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A csapatokhoz Janiczak Dávid, városunk polgármestere is intézett egy rövid beszédet. Kiemelte, hogy a mi felelősségünk, hogy engedjük-e azt, hogy ellentétek alakuljanak ki közöttünk.

„Nekünk egyetlen egy dolgunk van. Minden egyes itt élő embernek büszkén azt állítani, hogy mi ózdiak vagyunk. Mi nem cigányok, magyarok vagy lengyelek vagyunk, hanem ózdiak. Engem is támadnak még mindig azzal, hogy apám lengyelből jött, és én félig lengyel vagyok. Én úgy gondolom, hogy mi itt mind ózdiak vagyunk. Ez az egyetlen fontos dolog, ezt kell mindenki előtt elmondani és összezárni. Együtt képviselni városunkat és dolgozni azért, hogy jobb legyen élni mindenkinek” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A tornán résztvevő négy csapat körmérkőzéses formában mérte össze tudását, kétszer tizenkét percen keresztül. Végül a Flamengo végzett az első helyen, a második pedig a Sajóvárkonyi Általános Iskola lett. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Kamasz Tanya fért oda, míg a negyedik pozíciót a Boca Juniors foglalta el. A legfontosabb azonban ezúttal sem az eredmény, hanem a sportszerű küzdelem volt.


134_0_t 134_1_t 134_2_t 134_3_t
134_4_t 134_5_t 134_6_t 134_7_t
134_8_t 134_9_t 134_10_t 134_11_t
134_12_t
Vissza