Szerencsétlen baleset (képgalériával)2019. május 14. (kedd) 19:00 - Városnews/8114_0_300.jpgFaág zuhant egy gyermekre Somsályon. Mára kiderült, hogy a kisfiúnak nem esett nagyobb baja, viszont lelkileg igencsak megviselték a történtek. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai igyekeztek mielőbb reagálni a történtekre, és elhárítani a problémát. Ma reggel egy miskolci cég bevonásával megkezdték az érintett fák gallyazását.

Vasárnap a négy és fél éves Orosz Dávidra rászakadt egy száraz faág Somsályon. A gally a hátára esett, amely feltételezhetően a veséjében okozott kárt. A kisfiú azóta nem tud aludni, és többször elmondja, hogy mi történt vele. Szülei azonnal intézkedtek gyermekük orvosi ellátásáról.

„Rögtön bementünk a kórházba, az orvos azt közölte, hogy örüljek, hogy még életben van a gyermekem. Átküldött bennünket a gyermekosztályra, ott vizeletmintát vettek és véres volt, feltehetőleg a vese sérülés miatt. Akkor bent tartottak minket, és tegnap jöttünk haza. A laborleletek jók voltak, hála istennek nagyobb probléma nem lett vele” - nyilatkozta Váradi Ágnes.

A kicsi állapota egyelőre kielégítő, bár óvodába még nem járhat a megfigyelés miatt. Kontrollra holnap kell visszamenniük a kórházba. Váradi Ágnes elmondta, hogy korábban már tettek bejelentést a fákon található száraz ágak kapcsán, de eddig nem történt intézkedés az ügyben.

A borongós, esős idő ellenére is motorfűrész zajától volt hangos ma reggel a Boróka út előtti rész. Egy miskolci kft. munkatársai emelőkosaras gépjármű segítségével távolították el a száraz ágakat a területen található juhar-, gyertyán- és gesztenyefákról. A munkálatok során egy példányt ki is kellett vágni. A gallyakat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói szállították el a komposztáló telepre. Egyébként közel nyolcezer-ötszáz fa található városunk területén. Az intézmény igyekszik minden lakossági bejelentést megvizsgálni a fakivágásra és gallyazásra vonatkozóan, de saját maguk is szokták ellenőrizni az állapotokat. Egy-egy esetben a technikai feltételek nem adottak a munka elvégzéséhez.

„A száraz ágak eltávolításához kosaras autó szükséges a legtöbb esetben, mi ezzel nem rendelkezünk. Bár felmerült egy olyan lehetőség is, hogy a későbbiekben talán vásárolhatnánk egyet, de ez még távlati dolog. Jelenleg egy miskolci kft.-től rendeljük meg a munkát. Ők jönnek, és ahogyan idejük engedi megoldják ezeket a gallyazásokat” - mondta Bóta József, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény parkfenntartási művezetője.

Amennyiben olyan döntés születik, hogy egy fát ki kell vágni, akkor az intézmény az önkormányzathoz nyújtja be az erre irányuló kérelmet. Bóta József elmondta, hogy rengeteg ilyen jellegű megkeresés érkezik hozzájuk akár napi szinten is. Arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, lehetőleg írásban jelezze a titkarsag@ovi-ozd.hu e-mail címre problémáját. Az intézmény központi, vagyis 06-48/471-422-es telefonszámán is állnak a lakosság rendelkezésére.


114_0_t 114_1_t 114_2_t 114_3_t
114_4_t 114_5_t 114_6_t 114_7_t
114_8_t 114_9_t 114_10_t 114_11_t
Vissza