Bajnokverés a csarnokban (képgalériával)2019. május 14. (kedd) 19:00 - Sportnews/8112_0_300.jpgHárom góllal verte meg a bajnoki címet már megszerző Juhász '99 Füzesabonyi SC-t a Lóci DSE. Az első játékrészben még fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezután a vendégek több góllal is elléptek, ám az ózdi lányok nem adták fel, és a lefújás előtt pár perccel nem csak egyenlíteni tudtak, de a vezetést is megszerezték. Ezzel a tabella nyolcadik helyére léptek elő.

Ismét nehéz ellenféllel kellett szembenéznie a Lóci DSE-nek a női NBII. Észak-keleti csoportjának 21. fordulójában. A Juhász '99 Füzesabonyi SC már korábban bebiztosította a bajnoki címet, ebből is látszik, hogy komoly játékerőt képviselnek. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, így 17-17-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrészt egyértelműen a vendégek kezdték jobban, több gyors támadással vették be az ózdi lányok kapuját. Egy időkérést követően feljavultak a mieink, és percek alatt ledolgozták a hátrányt, és a vezetést is megszerezték. A hajrában is a lócisok voltak a jobbak, ennek megfelelően a végeredmény: Lóci DSE - Juhász '99 Füzesabonyi SC 37-34.

„Én úgy gondolom, hogy a lányok 110%-kal küzdöttek most. Nem adták fel akkor sem, mikor öt volt közte a második félidő közepén. Hála istennek a második félidőben nekünk is sikerült könnyű gólokat lőni, nem csak az ellenfélnek. Lassan hagyománnyá válik, hogy nálunk a bajnokcsapat elvérzik, hiszen már úgy érkezett a Füzesabony, hogy behúzták a bajnokságot” - mondta Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

A vendégek trénere nem volt elégedett csapata teljesítményével, ám a szezon alakulásával kapcsolatban pozitív tapasztalatai vannak.

„Nem láttam jónak a kispadról a meccset. Nem tett jót nekünk sajnos az, hogy már korábban megnyertük a bajnokságot. Nulla motivációval játszottunk, dekoncentráltak voltunk, rengeteg helyzetet kihagytunk. Voltak jó periódusaink és megmozdulásaink, de nem tudtuk sajnos tartani a szintet. Az Ózd diktálta a tempót ezen a meccsen, gratulálok nekik, megérdemelten nyerték meg a találkozót” - értékelt Tamás Tamás, a Juhász '99 Füzesabonyi SC edzője.

A mieink a győzelemnek köszönhetően a tabella nyolcadik helyére léptek elő, és a következő idényre is bebiztosították helyüket az NBII-be. Az utolsó fordulóban az ózdiak a Juventus-Panoráma Hevesi SE csapatánál vendégszerepelnek majd.


112_0_t 112_1_t 112_2_t 112_3_t
112_4_t 112_5_t 112_6_t 112_7_t
Vissza