EP kampány (képgalériával)2019. május 13. (hétfő) 19:00 - Politikanews/8111_0_300.jpgA Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselői látogattak el városunkba. Pénteken Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselővel, míg szombaton a Városi Piacon Balczó Zoltán EP-képviselővel és Gyöngyösi Mártonnal, a párt EP-listavezetőjével is találkozhattak az ózdiak. Szó esett a választás tétjéről és annak lehetséges következményeiről is.

A Szolgáltatóháznál felállított standnál várták a járókelőket a Jobbik Magyarországért Mozgalom aktivistái pénteken. Varga-Damm Andrea kíváncsi volt arra, hogy mi az ózdiak véleménye a közelgő választásról. A képviselő szerint a fideszes vezetők szeretik elkölteni az EU-s pályázati pénzeket, viszont a közösség által képviselt értékeket, mint a demokrácia, a jogállamiság és a korrupciómentesség figyelmen kívül hagyják.

„Ma ott tartunk, hogy az a tétje a választásnak, hogy Orbán Viktor kivezet-e minket az Európai Unióból vagy sem. Odáig jutottunk, hogy olyan retorikát alkalmaz az európai unióban és itthon, ami komolyan veszélyezteti azt, hogy pillanatnyilag a gazdasági erőnket jelentő EU-ból elküldenek-e bennünket” - mondta Varga-Damm Andrea, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője.

Szombaton reggel a Városi Piacon várták az ózdiakat a párt képviselői. Gyöngyösi Márton a Jobbik elnökhelyettese, EP-listavezetője arról beszélt, hogy milyen esélyeik lehetnek a május 26-i voksoláson.

„Sok közvélemény-kutatás látott már napvilágot, amelyeket nemzetközi kutatóintézetek végeztek. Például a  és az Európai Bizottságnak is volt felmérése, ami egybehangzóan 4-4 mandátumot jósolt a Jobbiknak. Ez úgy gondolom egy reális célkitűzés, és a jelenlegi közhangulatot látva ezt jó szívvel meg lehet célozni. Mi ezért dolgozunk, ha ennél több lesz természetesen annak is örülni fogunk” - fogalmazott Gyöngyösi Márton, a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP-listavezetője.

Balczó Zoltán EP-képviselő és egyben képviselőjelölt szerint a helyiek pozitívan állnak a nézeteikhez, több városlakó is szavazatáról biztosította. Szerinte érdekes kérdés, hogy a magyarok kiállnak-e majd Orbán Viktor mellett.

„Azért fontos, hogy mindenki elmenjen szavazni, mert most alapvető kérdésekről születnek döntések, arról, hogy hogyan halad tovább az Európai Unió. Ebbe a kérdésekbe beletartozik a migráció ügye, a tagállami szuverenitás ügye, illetve az, hogy a gazdaságpolitika a munkavállalók vagy a multik érdekeit helyezi-e előtérbe” - hangsúlyozta Balczó Zoltán, a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP-képviselője.

Gyöngyösi Márton és Balczó Zoltán az Ózdi Városi Televízió Háttér című műsorának is vendége volt. A velük készült beszélgetést ma este fél 8-kor láthatják az Ózdi Krónika után.


111_0_t 111_1_t 111_2_t 111_3_t
111_4_t 111_5_t 111_6_t 111_7_t
111_8_t 111_9_t
Vissza