Egységes Európa (képgalériával)2019. május 13. (hétfő) 19:00 - Politikanews/8110_0_300.jpgEurópában látja Magyarország jövőjét az MSZP-Párbeszéd. Többek között erről beszélt ma városunkban Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselője. A politikus szerint hazánk biztonságát hosszabb távon csak az unió tudja garantálni, ezért is kiemelten fontos, hogy minél többen elmenjenek szavazni.

Egységes, erős Európáról és hazánk európai uniós szerepéről beszélt ma többek között városunkban Ujhelyi István. A Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselője a Szolgáltatóház előtt találkozott az ózdiakkal, és osztotta meg velük gondolatait a közelgő választások kapcsán. A politikus úgy fogalmazott: aki szereti a hazáját, az Európai Unióban szeretné tartani Magyarországot. Csak ez adhat ugyanis békét és biztonságot hosszú távra is.

„Amikor Ózdon jár az ember, a régi barátainál, nem tud arról megfeledkezni, hogy Európa húsz legszegényebb régiójából négy itt van Magyarországon. Köztük ez a régió is. Egészen hihetetlen, hogy hosszú évek európai uniós tagsága után is még ugyanott tartunk, mint néhány évvel ezelőtt. Az elmúlt kilenc-tíz év orbáni kormányzása egy elitista kormányzás volt. A leggazdagabbakat támogatta, a legszegényebbeket pedig a szakadékba taszította” - hangsúlyozta Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője.

Ujhelyi István az MSZP–Párbeszéd közös listáján második helyen szerepel, és jelenleg is európai parlamenti képviselő. Meglátása szerint minden magyarnak egyforma minőségű egészségügyi alapszolgáltatásokban kellene részesülnie. Továbbá európai minimálbérre és minimálnyugdíjra, családi pótlékra lenne szükség. Ezt pedig, csak az Európai Unió képes biztosítani. Az MSZP helyi elnöke, Kiss Sándor szerint mindenkinek el kell mennie szavazni, aki nem ért egyet Orbán Viktor politikájával.

„A lakosság több mint kétharmada azt nyilatkozza, hogy az Európai Unióban szeretne maradni. Tudom, hogy a választáson nagyon alacsony a részvételi arány, de ha az emberek döntő többsége szeretne az unióban maradni, akkor azt kérem, hogy mindenki menjen el szavazni, a lehető legtöbb ember. Aki nem megy el szavazni, az unió ellen, Orbán Viktor politikája mellett fog kampányolni, és arra szavaz” - mondta Kiss Sándor, az MSZP Ózdi Szervezetének elnöke.

Ujhelyi István a legnagyobb közösségi oldalon élőben is bejelentkezett a Szolgáltatóház előtti térről. Kiss Sándorral az Ózdot érintő kérdésekről, problémákról beszélgettek. A politikus ezt követően az Ózdi Városi Televízió stúdiójába is ellátogatott. A vele készült beszélgetést teljes egészében jövő hétfőn a Háttérben láthatják. 


110_0_t 110_1_t 110_2_t 110_3_t
110_4_t 110_5_t 110_6_t 110_7_t
110_8_t 110_9_t 110_10_t 110_11_t
110_12_t 110_13_t 110_14_t 110_15_t
110_16_t
Vissza