Csináljuk a hangzavart (képgalériával)2019. május 13. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/8109_0_300.jpgNyílt napot tartott az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a Digitális Erőműben. A „Csináljuk a hangzavart” elnevezésű programon a „hangszersimogatás” keretében számtalan hangszert próbálhattak ki a látogatók. A rendezvény célja idén is a zenéhez és művészeti ágakhoz való kedvcsinálás volt.

Dob, hegedű, gitár, fuvola és zongora. Csak pár hangszer a sok közül, amit az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nyílt napján próbálhattak ki a látogatók. A „Csináljuk a hangzavart” elnevezésű programon a zenei eszközökön kívül több ágazattal is megismerkedhettek az érdeklődők az intézmény kínálatából.

„A „Csináljuk a hangzavart” címmel próbálunk szó szerint hangzavart csinálni, és azért hívtuk a gyerekeket, hogy ők is segítsenek létrehozni ezt a hangzavart. Nem titkolt szándékunk, hogy kedvet csináljunk a nálunk működő művészeti ágakhoz a gyermekeknek és a szülőknek egyaránt, minél többen jelentkezzenek hozzánk, minél több gyereket hozzanak el hozzánk szeptemberben a zeneiskolába” - nyilatkozta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

A résztvevő gyerekek és a felnőttek is élvezték a hangszerek kipróbálását a Digitális Erőműben. Az iskola oktatói röviden mutatták be a zenei eszközöket, és volt olyan fiatal aki már az első percben felkeltette a szakértők figyelmét a tesztelés közben. Többen még a helyszínen jelentkeztek az intézmény egy-egy szakára.

„Már kipróbáltam a zongorát, kipróbáltam a hegedűt, eddig ez is tetszett a legjobban, mert az nekem valamiért könnyebb a zongoránál” - mondta Pallagi Bence.

Az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában amellett, hogy a jelentkezők megismerkednek a zenével, táncokkal esetleg rajzokkal, az intézmény az befejezett tanulmányokról állami bizonyítványt állít ki a végzett diákok számára.


109_0_t 109_1_t 109_2_t 109_3_t
109_4_t 109_5_t 109_6_t 109_7_t
Vissza