Biztos bennmaradás (képgalériával)2019. május 12. (vasárnap) 16:35 - Sportnews/8108_0_300.jpgFordulatos meccsen tudta itthon tartani a bajnoki pontokat az ÓAM-Ózdi KC szezonbéli utolsó hazai mérkőzésén. A mieink a Mizse KC-val csaptak össze az NBI/B keleti csoportjának 21. fordulójában. A győzelemnek köszönhetően biztossá vált, hogy a csapat a következő idényt is ebben az osztályban folytathatja.

Ezúttal is nehéz mérkőzés várt az ÓAM-Ózdi KC-ra, hiszen mindenképpen győzniük kellett a bennmaradás bebiztosításához. Görcsösen kezdtek a hazaiak, az ellenfél pedig minden bizonytalanságot kegyetlenül kihasznált. Az ózdiak több variációt is kipróbáltak, ám nem találtak fogást a Lajosmizsén, ennek köszönhetően ötgólos vendégelőnnyel vonultak pihenőre a felek. A második játékrészre igen motiváltan jöttek ki a piros-kékek, és percek alatt ledolgozták a hátrányukat. Ehhez persze kellett a jó védekezés, valamint az extra kapusteljesítmény is. Szakál György legénysége jobban bírta hajrát, így viszonylag sima lett a vége. ÓAM-Ózdi KC – Mizse KC 35-30.

„Az első félidőben azt lehet mondani, hogy a saját hibáinkból élt az ellenfél. Csak azt csinálták, amire készültünk, illetve folyamatosan gyermeteg hibákat követtünk el. Például három vagy négy belemenést is kaptunk a játékvezetőktől, kétség kívül volt ennek alapja. A játékunk akkor is megvolt a nyitott védekezés ellen, ami úgy gondolom a második félidőben teljesedett ki. Ehhez kellett egy jó kapusteljesítmény, illetve mindenképp meg kell említeni Stáb Bencének és Hangyel Norbinak az egyéni teljesítményét, ugyanis e nélkül nagyon nehéz lett volna” - nyilatkozta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A vendégek trénere csalódott volt a mérkőzést követően. Kifejtette, hogy nem tudtak a legerősebb kerettel kiállni, illetve a felkészülésük sem volt zavartalan a héten.

„Az a hét elején már eldőlt, hogy a Ceglédben is szereplő játékosaim nem lesznek itt. A meccs után már okosabban azt mondom, hogyha itt vannak, akkor ezt a találkozót simán lehozzuk. Egyszerűen elfáradtunk, az Ózd játékosainál voltak kimondottan jó teljesítmények, a második félidőben nem tudtuk velük gyorsaságban felvenni a versenyt” - értékelt Nagy Károly, a Mizse KC vezetőedzője.

A győzelemnek köszönhetően az ÓAM-Ózdi KC a tabella hatodik helyére lépett elő és bebiztosította a bennmaradást. A piros-kékek balassagyarmati vendégjátékkal búcsúztatják a 2018/2019-es idényt.


108_0_t 108_1_t 108_2_t 108_3_t
108_4_t 108_5_t 108_6_t 108_7_t
108_8_t 108_9_t 108_10_t
Vissza