Közös takarítás (képgalériával)2019. május 11. (szombat) 16:26 - Városnews/8107_0_300.jpgKözösségi akciót szerveztek az élhetőbb környezet megteremtéséért Szennán, Urajon és Susán. A kezdeményezésnek már húsz éves hagyománya van, a helyiek most is aktívan bekapcsolódtak a programba. Ennek megfelelően megtisztultak a temetők, parkok és közösségi terek is.

Ismét közösségi összefogással szerveztek takarítási akciót. Szennán a tavaly október 6-án átadott Aradi Vértanúk Parkjában a helyiek tisztították meg a területet a gyomoktól. Többen fűkaszát ragadtak, és azzal vágták le az elmúlt napok esős időjárásának köszönhetően megnőtt füvet. A terület képviselőjétől megtudtuk, hogy régi hagyománya van a programnak.

„Ennek a programnak húsz éves hagyománya van. Nagyon fontos a környezet. Benne is van az alapfeladatai között a Szenna Fejlesztésére Alapítványnak, valamint az Uraj-Susa Jövőéért Általános Védelmi, Bűnmegelőzési, Településszépítő Egyesületnek is a településszépítés. Szeretnénk a környezetünket minél tisztábbnak tudni” - emelte ki Tartó Lajos, területi képviselő.

Ugyancsak itt, új karók kerültek a nemrég ültetett facsemeték mellé, ezzel is óvva azokat az időjárás viszontagságaitól. A helyiek szívesen kapcsolódnak be a hasonló akciókba, hiszen ennek kapcsán lakókörnyezetük szépül meg.

„Szeretnénk a környezetünket kulturáltabbá és szebbé tenni. Ezért is próbáltuk az aktivistákkal együtt megszervezni ezt a mai napot. Minden azért van, hogy szebb környezetben élhessünk” - mondta Slágáné Kötél Ildikó, az Alapítvány Szenna Fejlesztésére vezetője.

Megtisztult többek között a szennai és uraji közösségi ház, valamint utóbbi területrész temetője is. A program sikerét mutatja, hogy minden korosztályból képviseltetik magukat a résztvevők.


107_0_t 107_1_t 107_2_t 107_3_t
107_4_t 107_5_t 107_6_t 107_7_t
107_8_t 107_9_t 107_10_t
Vissza