Óvodai beiratkozás 2019. május 10. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/8105_0_300.jpgSzerdától lehetett beíratni az óvodaköteles korú gyerekeket a helyi intézményekbe. Az újak mellett a régiek szüleit is várták az óvodákban, hiszen nekik is jelezni kellett szándékukat, ha a következő nevelési évben is oda szeretnének járni.

Minden olyan gyermek, aki augusztus 31-ig betölti harmadik életévét, tanköteles. Bár az aktuális település jegyzőjétől kérhető mentesség, de az csak az intézményvezető, valamint a védőnő belegyezésével kapható és csak ötéves korig. A helyi óvodák felkészültek a beiratkozásra, és férőhelyeiknek megfelelően igyekeztek fogadni a gyerekeket. Városunkban egyébként összesen tizenhárom intézmény működik, közülük egy egyházi. A óvodák választhatóak, így minden szülő eldöntheti, hogy hová szeretné járatni a kicsit. A köznevelési törvény szerint abba az intézménybe kell felvenni a gyermeket, ahol a tartózkodási helye van, illetve ahol a szülő dolgozik. Az Ózdi Városközponti Óvodákhoz tartozik a Katona József úti is, itt már betelt a létszám. Az intézmény száz férőhellyel rendelkezik és minden csoportba huszonöt óvodást tudnak fogadni.

„Csak annyi gyermeket tudunk felvenni, amennyi gyermek szeptemberben megkezdi az általános iskolai tanulmányait. Ez nálunk idén harmincegy fő. Már most, több mint negyvenen jelentkeztek, még várhatóak beiratkozós szülők. Nemcsak ebben a megadott három időpontban jöhetnek a szülők, hanem amikor van lehetőségük, akkor felkeresik az intézményt. Tehát van rá lehetőség júniusban, júliusban vagy augusztusban is” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városközponti Óvodák intézményvezetője.

Vissza